Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Andris Nelsons diriģēs Lucernas festivāla orķestri

Diriģents Andris Nelsons šāgada vasarā diriģēs Lucernas festivāla orķestri, aizstājot janvāra beigās mirušo leģendāro maestro Klaudio Abado. 

Lucernas festivāla orķestris Andra Nelsona vadībā izpildīs divas dažādas Johannesa Brāmsa mūzikas programmas, kuras 2014. gada vasarā Lucernas festivālā bija plānojis diriģēt Klaudio Abado. "Mēs esam gandarīti, ka Andris Nelsons, viens no labākajiem mūsdienu diriģentiem, ir piekritis pārņemt šos Lucernas festivāla orķestra koncertus," uzsver Lucernas festivāla mākslinieciskais vadītājs un izpilddirektors Mihaels Hefligers.

Kopš 2003. gada Lucernas vasaras festivāla programmu tradicionāli atklāja Klaudio Abado un viņa vadītais Lucernas festivāla orķestris – unikālā, elitārā vienība, kurā spēlē tikai vislabākie pieredzējušie solisti no visas pasaules, kamermūziķi, pasniedzēji un aptuveni 50 instrumentālistu no Klaudio Abado dibinātā Mālera kamerorķestra.

15. un 16. augustā Lucernas izcilajā koncertzālē KKL Luzern festivāla orķestris un Andris Nelsons atskaņos Johannesa Brāmsa Otro serenādi op. 16, Rapsodiju altam, vīru korim un orķestrim op. 53 un Otro simfoniju op. 73 (koncertos piedalīsies Bavārijas Radio koris un altiste Sāra Mingardo). Savukārt 22. un 24. augustā skanēs Brāmsa Pirmais klavierkoncerts op. 15 (solists Maurīcio Pollīni) un Trešā simfonija op. 90.

Andris Nelsons ir labi pazīstams prestižā Lucernas festivāla klausītājiem. 2012. gadā viņš bija festivāla artiste étoile jeb mākslinieks zvaigzne. Lucernas festivālā latviešu mūziķis debitēja 2009. gadā kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri.

Šāgada 12. aprīlī Andris Nelsons būs dzirdams Lucernas Lieldienu festivālā – kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri viņš atskaņos Riharda Vāgnera Parsifāla trešo cēlienu. Vasarā Lucernā viņš diriģēs ne tikai festivāla orķestri, bet arī Birmingemas simfonisko orķestri (koncerti 30. un 31. augustā). Kā zināms, 2014.–2015. gada sezonas sākumā Andris Nelsons kļūs par Bostonas simfoniskā orķestra muzikālo vadītāju.

Lucernas festivāls Šveicē notiek jau astoņas desmitgades. Pašlaik zīmols Lucerne Festival apvieno trīs pasākumus, kas ik gadu kopumā pulcē 120 000 klausītāju: Lieldienu festivālā pavasarī pārsvarā skan garīgā mūzika, vasarā notiek slavenais simfoniskās mūzikas festivāls (piecu nedēļu laikā uzstājas labākie Eiropas un Amerikas orķestri), savukārt rudenī – klaviermūzikas festivāls.

Informācija par visiem Lucernas festivāla koncertiem, dalībniekiem un repertuāru atrodama šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja