Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aprīlī dziedātājs Uģis Roze 60. jubileju svinēs koncertos Uzdāvini man šo pasauli čukstus...

Dziedātājs Uģis Roze gatavojas 60 gadu jubilejas koncertiem, kuros kopā ar skatuves partnerēm Olgu Rajecku, Iru Krauju un Anmary, komponistiem Raimondu Macatu, Jāni Lūsēnu un citiem mūziķiem izdzīvos skaistākos dziesmu hitus no dažādu laiku repertuāra. Pirmais koncerts jubilejas nedēļā notiks 14. aprīlī Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Dziedātājs dzimis 19. aprīlī un atzīst, ka savos jubilejas koncertos vēlas parādīt visu labāko, ko savā mūžā ir sastrādājis: "Gan pašus muzikālos pirmsākumus, dziedot grupā Inversija Harija Baša un vēlāk – Raimonda Macata vadībā, gan skaistākos mirkļus kopā ar Imantu Kalniņu Turaidas rozē, dziesmas no sava soloalbuma Divtulība un visbeidzot – dažādo stilu raksturus un brīvības sajūtu Jāņa Lūsēna muzikālajā apvienībā Promenāde. Šī mūzika, ko radījuši izcili komponisti, ir tik dažāda, spēcīga un emocionāli krāsaina, bet nekad nav vēl skanējusi vienā koncertā. Tāpēc esmu ļoti laimīgs, ka savā jubilejas reizē varēšu to visu parādīt vienkopus."

Uģa īpašais balss skanējums visspilgtāk atklājies tieši 80. gados, dziedot Imanta Kalniņa radītajā Turaidas rozē. Ne velti viņa dueta partnere, dziedātāja Olga Rajecka atzīst, ka tādas balss kā Uģim Latvijā nav nevienam. Un šis kompliments nav tāpēc, ka viņš kādreiz Olgai pie logiem dziedājis dziesmas no itāļu klasiskās mūzikas repertuāra (Uģis savulaik uzstājies arī uz leģendārās La Scala operas skatuves Itālijā), bet gan novērtējums Mūzikas akadēmijas vokālistu nodaļā iegūtajai profesionalitātei, kā arī mūzikas dvēseles izjūtai un talantam iznest dziesmas tekstu.

Iespējams, daudzi Uģi atceras arī kā savulaik ļoti populārā konkursa Jūrmala 87 laureātu.  Uģa lieliskais balss tembrs ticis novērtēts arī daudzos citos konkursos gan Latvijā, gan ārpus mūsu zemes robežām. Uģis piedalījies arī vairākos mūziklos (Nožēlojamie, Agrā rūsa, Sniega karaliene, Meierovics) un koncertuzvedumos.

Jubilejas reizē kopā ar Uģi būs arī viņa uzticamie skatuves draugi – Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Modris Laizāns (basaģitāra),  Aivars Gudrais  (ģitāra) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti).  

Pirmajam koncertam 14. aprīlī Rīgā, VEF Kultūras pilī sekos koncerti Latgales vēstniecībā Gors 15. aprīlī, Vidzemes koncertzālē Cēsis 16. aprīlī un Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 18. aprīlī.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja