Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar divām koncertsarunām atsākas Liepājas simfoniskā orķestra cikls Tuvāk

Ceturtdien, 20. maijā, plkst. 19 bezmaksas tiešraidē no Liepājas koncertzāles Lielais dzintars Liepājas simfoniskais orķestris piedāvā koncertinterviju ciklu Tuvāk, kur mūzikā un sarunās iepazīstina ar saviem mūziķiem. Šajā reizē tas būs koka pūšaminstrumentu kvintets Kurland Quintet, savukārt 17. jūnijā cikla fokusā būs arfiste Dārta Tisenkopfa, informēja orķestra pārstāvji.

Lai gan Liepājas simfoniskā orķestra simfoniju cikls Tuvāk, kas nupat ir nominēts Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai Kilograms kultūras šosezon ir noslēdzies (tas gan aizvien ir pieejams Biļešu paradīzes platformā), orķestris aicina uz divām jaunām koncertsarunām.

20. maija bezmaksas tiešraidē, ko varēs vērot gan Liepājas simfoniskā orķestra mājaslapas www.liepajassimfoniskais.lv video galerijā, gan arī orķestra Facebook lapā, Kurland Quintet izpildījumā skanēs skaista mūzika no tādu komponistu daiļrades kā Ferencs Farkašs, Žaks Ibērs un Džons Volters Bratons.

Koka pūšaminstrumentu kvintets Kurland Quintet ir 2010. gada sākumā dibināts ansamblis, kur kopīgi muzicē pieci Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi – flautists Reinis Lapa, obojists Mārtiņš Zālīte, klarnetists Kārlis Catlaks, fagotists Artis Zēns un mežradznieks Ingus Novicāns. Paši mūziķi uzskata, ka kvinteta skanējuma burvība slēpjas tembru un krāsu bagātībā, ko sniedz instrumentu atšķirīgie skanējumi un dažādās saskaņas. Šie iemesli, kā arī vienkārša vēlme izbaudīt kamermuzicēšanas prieku ir Kurland Quintet darbības pamatā. Pēkšņas idejas un kaislīgas diskusijas par interpretāciju ir mēģinājumu procesa ikdiena, un tas mūziķus ļoti saista, jo labs ansamblis rodas ne tikai spēlējot.

Savukārt 17. jūnijā arfiste Dārta Tisenkopfa ir sagatavojusi burvīgu programmu ar Jekaterinas Valteres-Kīnes, Kamila Sensānsa un Mihaila Gļinkas mūziku.

Liepājas simfoniskā orķestra arfiste Dārta Tisenkopfa savu izjusto spēles prasmi apguvusi Itālijā. Viņa sevi uzskata par perfekcionisti, vienmēr tiecas uz izaugsmi arfas spēlē. Dārta regulāri koncertē arī kā soliste un kamermūziķe un par vienu no saviem mērķiem ir izvirzījusi arfas kā soloinstrumenta popularizēšanu Latvijā. 18 gadu vecumā Dārta devās uz Itāliju, lai padziļināti apgūtu arfas spēles prasmi un 2018. gadā ar izcilību absolvēja maģistra studijas Parmas Arrigo Boito konservatorijā. Viņa ir specializējusies arī baroka lautas spēlē. Guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, piedalījusies laikmetīgās mūzikas festivālā Traiettorie un Mantovas kamermūzikas festivālā. Kā soliste sadarbojusies ar Orchestra Regionale Emilia-Romagnia.

Koncertsarunu cikls Tuvāk aicina klausītājus attālināti tikties mūzikā un sarunās ar orķestra mūziķiem uz Lielā dzintara skatuves. Publikas mīlētais kolektīvs daudziem asociējas vien ar  brīnišķīgu skaņu un skatuves kopskatu koncertzālē, pilī vai koncertarēnā, bet tuvāk iepazīt unikālās personības, kas veido šo orķestri, līdz šim nav bijusi iespēja. Šajā klausītāju atzinību guvušajā koncertciklā, kas norisinās jau kopš aizvadītā gada vasaras, var baudīt gan orķestra mākslinieku solo spēli visdažādākajos mūzikas stilos, kā arī sarunā ar Liepājas koncertzāles vadītāju Timuru Tomsonu uzzināt, kas papildus mūzikai aizrauj un iedvesmo mūziķus.

Visi iepriekšējie Tuvāk raidījumi aizvien bez maksas ir skatāmi orķestra mājas apā www.liepajassimfoniskais.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja