Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ar grandiozu 3D šovu Rīgā uzstāsies Kraftwerk

18. februārī Arēnā Rīga ar pārsteidzošu 3D šovu uzstāsies elektroniskās mūzikas pionieri Kraftwerk, informēja koncerta pārstāve Līva Toniņa.

Divu stundu garā priekšnesuma laikā izskanēs visi grupas pazīstamākie hiti: The Man-Machine, Spacelab, The Model, The Robots, Autobahn, Computer Love, Tour de France, Radioactivity, Aero Dynamik, Boing Boom Tschack u.c.

Nozīmīga šova sastāvdaļa ir augstas izšķirstpējas 3D projektori, kas kompozīcijām nodrošinās īpaši reālistisku vizuālo papildinājumu. Pilnvērtīga trīsdimensiju efekta vērošanai katrs koncerta apmeklētājs saņems speciālas brilles.

Šī ir vācu elektroniskās mūzikas leģendu vērienīgākā koncerttūre kopš 2013.gada un savā ziņā turpina viņu šī gada maijā iznākušajā koncertkolekcijā 3-D The Catalogue dokumentēto. Audio un videomateriāli apkopo virkni grupai zīmīgu uzstāšanos muzejos un koncertzālēs laika posmā no 2012. līdz 2016.gadam. Kolekcija pieejama vairākās variācijās: kā 4 Blu-ray disku (ar 228 lpp. grāmatu), 8 CD vai 9 vinila plašu komplekts.

Kraftwerk elektroniskajā mūzikā ir gandrīz tikpat nozīmīgi, kā Beatles popmūzikā. 60.gadu nogalē izveidotais kvartets, kura galvenais radošais spēks ir Diseldorfas konservatorijas absolventi Ralfs Hiters un Florians Šneiders, bija tik ļoti progresīvi savam laikmetam, ka ietekmējuši ārkārtīgi plašu mūsdienu muzikālo žanru amplitūdu no Detroitas tehno līdz hiphopam, un no EDM līdz datorizētam sintpopam. New Order un Madonna adoptējuši viņu kompozīcijas saviem sempliem, Coldplay izmanto Computer Love motīvu savam hitam Talk, bet Deivids Bovijs pat nosauca vienu dziesmu Šneidera vārdā. Desmitiem, ja pat ne simtiem mūziķu atzinuši Kraftwerk par savām autoritātēm.

Sākotnēji eksperimentējot vācu krautroka žanrā, 70.gadu vidū Kraftwerk pievēršas elektroniskās mūzikas radīšanai. Izmantojot sintezatorus, bungmašīnas, balss pārveidotājus, semplerus, kā arī pašu radītus instrumentus, viņi slavenajā Kling Klang mājas studijā pamazām attīsta tikai sev raksturīgu stilu, ko nodēvē par “robotu popu”. Lipīgas melodijas, kuras mijas ar atkārtojošamies ritmu; izteikti industriāli elektronisks skanējums ar atsvešināti pārveidotu “robota” vokālu ir tipisks grupas rokraksts.

Papildu noslēpumainību rada koncertos gandrīz statiskie 4 mūziķi pie elektroniskajiem instrumentiem, ko dažās dziesmās (piemēram The Robots) aizstāj dabīga lieluma lelles, un kopumā ļoti skopā komunikācija ar skatītājiem. Arī medijiem reti izdodas iegūt kādu grupas dalībnieku interviju vai komentāru. Kā uzsver patlaban vienīgais Kraftwerk oriģinālais dalībnieks Ralfs Hiters, viņi vienmēr uzskatījuši, ka grupas daiļradei jārunā pašai par sevi, un komentāri ir tikai lieki.

Pirmo plašāko atpazīstamību kvartets iegūst ar albumu Autobahn” (1974), kam seko aizvien populārākie Trans-Europe Express (1977) un Man-Machine (1978). Astoņdesmitajos līdz ar albumiem Computer World un Electric Cafe grupas skanējumā parādās arī mazliet liriskākas notis. Kopumā grupa izdevusi 10 studijas albumus, divus koncertierakstus un vienu remiksu albumu.

Biļešu pārdošana Biļešu serviss tīklā un www.bilesuserviss.lv sāksies piektdien, 6. oktobrī, plkst. 10. To cena, sākot no 39 EUR.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja