Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar koru dziedājumu pievērsīs uzmanību Vāgnera nama saglabāšanai

Doma laukumā šodien plkst.18 norisināsies zibakcija #VāgneRīga, kurā 50 kori ar Riharda Vāgnera operas Tanheizers dziedājumu aicinās iedzīvotājus pievērst uzmanību Vāgnera nama pašreizējam stāvoklim un tā nākotnei, aģentūru LETA informēja Rīgas Vāgnera biedrības pārstāvis Toms Treibergs.

Zibakcijas muzikālo norisi vadīs diriģents Māris Sirmais un pūtēju orķestra Rīga mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns. Tāpat pasākumu apmeklēs un īsu apsveikuma uzrunu tās dalībniekiem teiks komponista mazmazmeita, Metropolitēna operas mākslinieciskā konsultante Eva Vāgnere-Paskjē, kura savulaik vadījusi Baireitas festivālu un Londonas Karalisko operu.

Zibakcijas dalībnieki no Doma laukuma virzīsies cauri Vecrīgai Kaļķu ielas virzienā, visbeidzot apstājoties pie kādreizējās Vāgnera zāles ēkas komponista vārdā nosauktajā ielā.

"Šobrīd 1782. gadā pēc arhitekta Kristofa Hāberlanda projekta celtais nams ir sliktā stāvoklī un jau aptuveni desmit gadu ir slēgts. Namu apsaimnieko Valsts Nekustamo īpašumu aģentūra, bet par tā tālāko nākotni šobrīd nav skaidrības," pauda Treibergs.

Ēka Riharda Vāgnera ielā 4 ir pazīstama ar nosaukumu Vāgnera zāle, un tajā kādreiz ir atradies Rīgas pirmais Pilsētas muzikālais teātris. Šajā namā no 1837.gada līdz 1839.gadam operas diriģēja pasaules slavenais komponists Rihards Vāgners. Tāpat no 1988.gada līdz 2006.gadam šajā namā ir darbojusies Vāgnera koncertzāle.

Jau vēstīts, ka Vāgnera nama renovācijas projekta pašreizējās izmaksas sasniedz 18,8 miljonus eiro, taču Kultūras ministrijai (KM) līdzekļu šādam projektam nav, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē sacīja KM Valsts sekretārs Sandis Voldiņš.

"Veicot apsekojumus, eksperti ir secinājuši, ja tuvāko trīs līdz četru gadu laikā ar Vāgnera namu netiks nekas darīts, tad pēc 15 gadiem uz valsts zemes atradīsies jauns valstij piederošs grausts," norādīja Voldiņš.

Top komentāri

Elza
E
Vao kads parsteigums, ka pasa Rigas centra tiek apzinati nolaists dargs un vesturiskis ipasums ko apzinati noposta Valsts nekustama ipasuma banditi, zagli, valsts izlaupitaji ar vienu merki, lai so ipasumu varetu no Latvija svalsts par letu cenu nozagt. Kapec Latvijas valsti, pec neatkaribas atjaunosanas, vada vieni idioti, zagli, debili cilveki, politki, prezidenti, ministri, ieredni? Kapec Latvijas valsti cilvekiem, godigiem, stradigiem cilvekiem dzive ir pazemojosa un nepanesama? Cik ilgi Latvijas valsst amatos stradas zagli, korumpanti, banditi, laupitaji?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja