Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar skaļām ģitārām un bungām iesācies trīspadsmitais Positivus festivāls

Šodien plkst. 12.00 jau trīspadsmito gadu pēc kārtas vārtus vēra viens no nozīmīgākajiem muzikālajiem notikumiem Baltijā – Positivus festivāls. Dienai ritot uz priekšu, festivāls mūs priecē gan ar pārdomātu mūzikas izvēli, gan dažādām aktivitātēm, ko darīt starp koncertiem.

Festivāla iesākumā uz galvenās ielas vēl nav jūtama pārāk liela dzīvība, bet tas netraucē sponsoriem aktīvi iesākt festivālu, piedāvājot dažādas atraktīvas nodarbes. Kā jau ierasts, pamanāmākā ir Coca-cola telts, kura ar katru gadu plešas plašumā. Ja kādā brīdī šķiet, ka enerģijas ir par daudz, šajā teltī ir iespēja izskrieties "kāmīšu ratā" un par to balvā saņemt atspirdzinošu dzērienu. Ilggadēji atbalstītāji ir arī Latvijas Pasts, šogad tas apmeklētājiem dod iespēju iejusties ar velosipēdu braucošu pastnieku ādā. Savukārt drosmīgākajiem Jim Beam piedāvā iespēju izmēģināt spēkus rodeo. Uz galvenās ielas atrodamas arī JBL, Sportland, Luminor un Helio teltis, kurās ir iespēja atpūsties starp koncertiem un iepazīties ar sponsoru produktiem.

Ēdienu izvēle nedaudz samazinājusies, Mārtiņa Rītiņa chips & fish vai svaigas austeres un šampanietis šogad vairs nav piedāvājumā, bet klasiskie festivāla ēdieni joprojām ir pieejami ēdienu zonā. Kārumniekiem ir iespēja izvēlēties starp picām, kebabiem, burgeriem, austrumu virtuvi, kā arī klasiskajiem ēdieniem - šašlika un štovētiem kāpostiem. Iespējams, lielākā vilšanās ir fresh garden piedāvājums, jo ierasto salātu un augļu vietā vairāk dominē dažādi saldējumi un saldēti dzērieni.

Kā jau katru gadu, Positivus festivāla pašā sirdī atrodas Smuko lietu tirdziņš, šoreiz īpaši plaša izvēle ir apģērbam un aksesuāriem, un, iepērkoties tirdziņā, apmeklētāji varēs sevi apģērbt no galvas līdz kājām un piemeklēt festivālam piemērotākos aksesuārus, sākot no spalvu kroņiem un beidzot ar izsmidzināmajiem tetovējumiem.

Par festivāla pirmajiem māksliniekiem skaļi sevi pasludināja improvizācijas teātris Art I Šok, kuri dienas vidū smīdināja cilvēkus uz Piena Svētku skatuves. Tomēr īstie festivāla atklājēji noteikti bija latviešu roka grupa Neon Saturdays, kas ar skaļām bungām un ģitārām pieskandināja laukumu pie Lāčplēša skatuves stundu pirms improvizatoriem. Grupai kāpjot uz skatuves, uz blakus esošajiem soliņiem bija piesēduši tikai daži klausītāji, toties ar pirmajām notīm jau parādījās vairāki desmiti grupas fanu. Mazais apmeklējums gan ir saprotams, jo grupa uzstājās pirmajā dienā plkst. 14.00. Pēc Neon Saturdays otrās lielākās skatuves klausītājus priecēja dziesminiece un čelliste Madara un grupa The Coco’nuts. Jāsaka, abiem pēdējiem apmeklētāju skaits bija nedaudz mazāks kā pirmajiem Lāčplēša skatuves mūziķiem, kas lika aizdomāties, ka programma varēja būt sastādīta nedaudz savādāk. Jau lielāku pūli sev piesaistīja grupa Kautkaili, jāsaka, viņi radīja nelielu pārsteigumu, ko tik interesantu un festivālam piemērotu nebiju gaidījusi. Savas programmas vidū uz skatuves tika aicināts "pārsteiguma" viesis ansis un tika izpildīts viens no Latvijas lielākajiem hitiem Zemes Stunda. Festivālam turpinoties, gaidām, kā uz otras lielākās skatuves apmeklētājus priecēs Elderbrook (kuram sākotnēji bija jāuzstājas uz festivāla galvenās skatuves) un Cut Copy.

Pirmais mūziķis uz lielās skatuves šogad uzstājās lietuvietis Daddy was a Milkman, kurš latviešu publikai pazīstams jau pāris gadus un šī nav viņa pirmā uzstāšanās Positivus, bet ir pirmā reize uz lielās skatuves. Arī šajā koncertā viņš priecēja fanus ar jau zināmām dziesmām, kurām varēja dziedāt līdzi, kā arī nospēlēja pāris jaunu skaņdarbu, kuriem noteikti dziedāsim līdzi nākošajā mūziķa viesošanās reizē.

Ar katru brīdi apmeklētāju skaits festivāla teritorijā aug, un cilvēki nepacietīgi gaida šīs dienas galvenos mūziķus -The 1975 un Disclosure, kuri vēlāk kāps uz lielās skatuves. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja