Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ar Teterevu fonda atbalstu veidos LNO akadēmiju

28.novembrī plkst.15 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Beletāžas zālē notiks mecenātu Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītās LNO akadēmijas. Pasākumā piedalīsies LNO direktors Andrejs Žagars, Ināra Tetereva, LNO akadēmijas pasniedzēji un jaunie mākslinieki, informē pasākuma organizatori.

"Latvijas Nacionālā opera ir Latvijā vienīgais profesionālais operteātris, ar kura sasniegumiem lepojamies nacionālajā un starptautiskajā mērogā. LNO konsekventi demonstrē augstu māksliniecisko sniegumu un vienlaikus ir arī karjeras tramplīns vietējiem un ārvalstu jaunajiem māksliniekiem. Fonda un LNO sadarbība stiprinās un sekmēs aizvien jaunu izcilību veidošanās procesu," atzīmē mecenāts Boriss Teterevs.

LNO akadēmijas mērķis ir jauno mākslinieku apmācība, palīdzot uzsākt profesionālās gaitas operas teātrī, kā arī nodrošinot mākslinieku profesionālo tālākizglītību un pilnveidošanos.

"Jau kopš 1996. gada viens no LNO stratēģiskajiem darbības virzieniem ir jauno talantu atklāšana un apmācība, savukārt kopš 2010. gada opera kļuvusi par ENOA (Eiropas Operu akadēmiju apvienības) pilntiesīgu dalībnieci. Esam uzkrājuši zināšanas, pieredzi un tradīcijas, kuru tālāknodošanai un apmaiņai ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu dibinām LNO akadēmiju, kas palīdzēs jaunajiem māksliniekiem uzsākt profesionālās gaitas LNO un starptautisku karjeru ārvalstīs," stāsta LNO direktors Andrejs Žagars.

2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu ar nolūku atbalstīt izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas. Fonds sniedz atbalstu arī izglītības jomai. Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010. gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. 2010. gadā Inārai Teterevai pasniegta Lietišķo sieviešu apvienības gada balva nominācijā Dāsnākā mecenāte; 2011.gadā Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet 2012.gadā mecenāti tika atzīti par Gada rīdziniekiem 2012.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja