Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baletdejotājas no Latvijas gūst panākumus Korejas Starptautiskajā baleta konkursā

Latvijas Nacionālā baleta soliste Ieva Rācene un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas absolvente Paula Lieldidža-Kolbina ieguvušas godalgotas vietas Korejas starptautiskajā baleta festivālā, informēja Latvijas Nacionālās operas pārstāve Irbe Treile.  

Ieva Rācene startēja konkursa vecākajā grupā un ieguva trešo vietu (pirmā vieta šajā kategorijā netika piešķirta). Savukārt Paula Lieldidža-Kolbina, kas Latvijas Nacionālajam baletam pievienosies jaunajā sezonā, junioru konkurencē ieguva sudraba medaļu. Jau otro gadu konkursa žūrijā darbojās Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš dalībniekiem arī pasniedza variāciju un duetu meistarklases.

"Konkursa vecākajā grupā šogad bija ļoti liela konkurence –  pirmajā kārtā 15 pas de deux un 46 solo numuri. Ieva Rācene izcili sevi parādīja otrajā kārtā laikmetīgajā dejā, izpildot fragmentu no baleta Tikko un tuvāko konkurenti pārspējot par deviņiem punktiem. Ieva dejoja arī variācijas no baletiem Dons Kihots, Pahita, Bajadēra un variāciju no grand pas clasique. Priecājos, ka Latvijas baleta skola šajā konkursā tiek vērtēta augstu – jau iepriekš sudraba medaļas tajā saņēmušas Evelīna Godunova un Annija Kopštāle," stāsta Aivars Leimanis.

"Man ir gandarījums, ka saņēmos un piedalījos starptautiskā konkursā. Biju sev izvirzījusi uzdevumu iekļūt finālā, ko arī paveicu. Kad rīkotāji man pateica, ka vajadzēs dejot galā koncertā, pat neiedomājos, ka tajā dejo uzvarētāji. Man bija tāds prieks un gandarījums par iekļūšanu finālā! Galā koncertā ar baudu nodejoju Elzas Leimanes-Martinovas veidoto laikmetīgo horeogrāfiju, kurā jūtos kā zivs ūdenī. Ja vēl kādreiz piedalīšos konkursā, tad noteikti kopā ar partneri. Vienam tas ir daudz grūtāk, no partnera var gūt atbalstu. Tomēr kopumā konkursa atmosfēra bija laba – sadraudzējāmies ar vairākiem dalībniekiem, brauksim viens pie otra ciemos," saka Ieva Rācene, kuras vasaras plānos ir arī dalība Avinjonas festivālā Francijā.

Korejas starptautiskais baleta festivāls šogad notika jau astoto reizi, un tajā piedalījās dejotāji no visas pasaules. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja