Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltijas baleta festivāls noslēgsies ar ASV dejas kompānijas Ailey II izrādi

Ar ASV deju kompānijas _Ailey II _izrādi 28. maijā Latvijas Nacionālajā operā noslēgsies 17. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, vēsta festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe-Škuškovnika.Ailey II ir Elvina Eilija Amerikas dejas teātra izveidota jauniešu grupa, kura dibināta 1974.

gadā, un par tās māksliniecisko vadītāju Elvins Eilijs nozīmēja izcilu dejotāju un pedagogu Silviju Votersu. Viņas vadībā Ailey II ir izveidojusies par vienu no populārākajām ASV deju kompānijām, kas daudz un ar lieliem panākumiem uzstājas ārzemēs un savā valstī. Izrādē Rīgā Ailey II uzstāsies ar saviem labākajiem deju izrāžu fragmentiem un numuriem: Echoes, Splendid Isolation II, The Hunt, Revelations un citiem."Pirmo reizi Elvinu Eiliju redzēju 1981. gadā Bostonā un tas bija viens no neaizmirstamākajiem priekšnesumiem manā dzīvē. Tas bija kā sapnis – atvest Eiliju šeit uz Rīgu. Paldies Litai Beiris un Starptautiskajam Baltijas baleta festivālam par ieguldīto darbu. Mēs ASV Vēstniecībā Rīgā esam ļoti saviļņoti," stāsta Eimija Storova, ASV vēstniecības preses un kultūras atašeja.Ailey II ir slavena ar to, ka viņu artistiskajā priekšnesumā ir sakausēts Amerikas labāko jauno, talantīgo dejotāju gars un enerģija ar mūsdienu izcilāko horeogrāfu radošajām vīzijām un viņu profesionālo degsmi un prasmi šo vīziju realizācijā. Kompānijas pamatsastāvā ir 12 dejotāji, kuri ieguvuši izglītību Elvina Eilija skolā. Šī jauno dejotāju kompānija veidojas kā tilts starp skolu un profesionālo pasauli, kur jaunajiem māksliniekiem ir iespēja spodrināt savu dejas tehniku un stilu, kā arī gūt radošo pieredzi.

17. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls ar ASV dejas kompānijas Ailey II izrādi noslēgsies pirmdien, 28. maijā plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā. Biļetes uz Ailey II izrādi nopērkamas Biļešu paradīzes un Latvijas Nacionālās operas kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja