Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bezmaksas laikmetīgo operu cikls LULU bērniem aicina uz jauno sezonu

Bezmaksas laikmetīgo operu un baletu cikls LULU bērniem aicina uz jauno vasaras sezonas programmu un līdz 7. jūlijam nedēļas nogalēs ielūdz bērnus uz aizraujošiem vakariem kopā ar pasaules labāko baletu un operu solistiem, informēja cikla pārstāve Alise Podniece.

A. Podniece norādīja, ka arī vecākiem būs interesanti paplašināt savu redzesloku, klausoties erudītu lektoru stāstījumos par katru no uzvedumiem.

Opercikls tiks demonstrēts Splendid Palace Cafe Film Noir zālē - divu svētdienu un sestdienu pēcpusdienās plkst. 16. 

Ciklu pagājušās nedēļas svētdienā atklāja Sergeja Prokofjeva simfoniskās pasakas Pēterītis un Vilks leļļu animācijas filma ar mūzikas pasniedzējas Ivetas Grundes ievadlekciju.

Kā nākamo šo svētdien, 17. jūnijā LULU piedāvā vērot Džona Lankberija baleta Beatrises Poteres stāsti animācijas filmu.  Šajā iestudējumā dzīvnieku pasaule triumfē un Londonas Karaliskā baleta solisti uz skatuves atdzīvina britu rakstieces un ilustratores Beatrises Poteres alter ego – jaunas meitenes iztēlē mītošos varoņus Trusīti Pēterīti, pelīti Hanku Manku, kolorīto vardes kungu Džeremiju Fišeru un citus. Uzvedumu veido vairāki atsevišķi stāsti no viņu dzīves, ko režisors Redžinalds Milzs (Reginald Mills) parāda vienīgi ar dejas un mūzikas palīdzību - bez vārdiem - tāpēc tas jo īpaši piemērots arī pašiem mazākajiem skatītājiem. Pirms filmas par to vairāk pastāstīs dzejnieks Toms Treibergs.

Sestdien, 30. jūnija  pēcpusdienā bērnus izklaidēs Džonatana Dova opera Pinokio piedzīvojumi. Itāļu rakstnieka Karlo Lorenzīni (Carlo Lorenzini) radītais puisēns vārdā Pinokio, kura deguns stiepjas garumā ikreiz, kad tas melo, dienasgaismu pirmo reizi ieraudzīja tālajā 1883. gadā. Kopš tā laika ir tapušas vairākas šī stāstu krājuma adaptācijas, no kurām populārākā ir Volta Disneja 1940. gadā veidotā multfilma. Taču Lielbritānijas pilsētā Līdsā mītošais opernams Opera North piedāvā citādu skatījumu uz šo stāstu, savā 2008. gada uzvedumā atgriežoties tuvāk Lorenzīni oriģinālam. Martina Dankana (Martin Duncan) režija ir vienkārša, bez liekiem izgreznojumiem un brīžiem pat reālistiska. Tāpēc šis ir lielisks iestudējums, lai runātu ar bērniem par operu, ļaujot tiem just līdzi varonim, kurš ir jau pazīstams, vienlaikus novērojot gan līdzības, gan atšķirības ar to pasaku, kura šķiet labi zināma. Sarunu iesākt palīdzēs muzikologs Dāvis Eņģelis.

Cikla noslēgumā sestdien, 7. jūlijā pasaules baleta klasika - Pētera Čaikovska balets Apburtā princese. Arī  šajā stāstā daba parādās uz skatuves visā tās krāšņumā – pēc tam, kad princeses Auroras sešpadsmitajā dzimšanas dienā nenovīdīgā feja Karabosa to iemidzina, uzliekot savu lāstu, pils ieaug vīteņaugos un ziedos uz simts gadiem. Princesi pamodināt var tikai izredzētā prinča skūpsts. Protams, princis Dezirē ierodas, iemīlas guļošajā daiļavā un to atmodina. Dzimst jauna mīlestība un tā tiek svinēta, pilī sarīkojot masku balli ar grezniem kostīmiem un dejām, kas šajā Londonas Karaliskās operas iestudējumā, saglabājot Mariusa Petipā (Marius Petipa) oriģinālo horeogrāfiju, izskatās patiešām karaliski. Pirms seansa ievadlekciju sniegs komponists Edgars Raginskis.

Pateicoties LULU finansiālajam atbalstītājam Valsts Kulturkapitāla Fondam, ieeja visos seansos bez maksas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja