Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Carrie Tree un Nepieradinātā Folka orķestris Kalnciema kvartālā

20. jūnija vakarā plkst. 19 Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā būs dzirdama neordinārais pašmāju projekts Nepieradinātā Folka orķestris un Lielbritānijas folka dziedātāja Carrie Tree, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

Nepieradinātā Folka orķestris kā augstāko kultūras vērtību sajūt patiesumu nevis tradīciju, necenšoties apzināti ieturēt stila robežas, bet gan tās maksimāli izplest. Orķestra repertuārā iekļaujas dažādu pasaules vietu un laiku mūzika, ietverot Īrijas, Balkānu, Izraēlas, Āfrikas, Malaizijas, Krievijas, Rumānijas, Igaunijas, Somijas u.c. tautu motīvus, kas sajaucas ar populāriem dažādu vietu un laiku autormūzikas elementiem (Viktors Cojs, Manu Chao, AC/DC, Beirut, Bēthovens utt.), filmu mūzikas fragmentiem un pašu grupas mūziķu skaņdarbiem.Dažādās tautās un laikos tiek atrasts nevis atšķirīgais, bet kopīgais – tas, kas rada vienotību, globālu visas kultūras unikalitāti.

Carrie Tree raksta un atskaņo savu mūziku kopš 14 gadu vecuma un šobrīd ir labi pazīstama māksliniece Anglijas mūzikas pasaulē. Viņas mūzikai ir daudz cienītāju arī Eiropā, ASV un Austrālijā. Gan klausītāji, gan mākslinieki, ar ko Carrie Tree sadarbojusies, piedēvējuši viņas mūzikai īpašu dziļumu un oriģinalitāti. Māksliniece apbur klausītājus, mūzikā neliekuļoti paužot godīgas, dedzīgas jūtas. Carrie ir laimējies sadarboties ar dažiem no ievērojamākajiem mūsdienu mūziķiem -  viņa uzstājusies un ierakstījusi darbus kopā ar dziedātāju un dziesmu autoru Damien Rice, amerikāņu folkroka māksliniekiem Ben Taylor un Carly Simon, Andy Barlow (grupa Lamb) un citiem.

2008/09. gada sezonā Carrie kopā ar producentu Matt Tweed un draugiem Phil Dale un Sam Welbourne strādāja, veidodama jaunu ierakstu kolekciju. Rezultātā tapa viņas pirmais nozīmīgais albums, ko mūzikas apskatnieki un klausītāji nodēvēja par "meistarīgi skaistu darinājumu" – The Kitchen Table. Nākamais albums Early Morning Train Ride jau tika izlaists viņas pašas ierakstu kompānijā Wild Cedar Records.

Pamatā būdama solo māksliniece, Carrie jūtas ērti, uz skatuves būdama viena ar savu balsi un ģitāru, taču patlaban ar prieku uzstājas arī kopā ar jaunizveidoto grupu, kurā skan perkusijas, tablas, vijole, čells un harmonikas. Carrie Tree turpina koncertēt dažādās vietās Eiropā, kā arī šobrīd ieraksta jaunu albumu.

Video ar dziedātājas uzstāšanos skaties šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja