Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Čellu trio Melo-M gaisa balonos dosies mākslas lidojumā

Cēsu pils kompleksā 28. maijā vēl pirms pieciem no rīta, paceļoties gaisa balonos, čellu trio Melo-M īpašā akcijā atbrīvos mākslu un padarīs to ikvienam pieejamu - maģiskajā mākslas lidojumā čellu trio izpildīs Kārļa Auzāna variāciju par Baha tēmu un orģinālskaņdarbu No meža mēs nākam, informēja pasākuma organizatori.

“Jau vairāk nekā gadu māksla ir bijusi iesprostota datoros. Mums nav bijis pieejams emocionālais saviļņojums, prieks un aizkustinājums, ko pa īstam māksla var dot klātienē. Šis gads laupījis dvēseles prieku gan māksliniekiem, gan, protams, arī ikvienam mākslas baudītājam. Piektdienas agrā rītā, līdz ar pirmajiem saules stariem, mēs mākslu atbrīvosim un darīsim pieejamu ikvienam garāmbraucējam, agrajam "rīta putniņam", kas jau būs devies pastaigās vai darbos. Spēlējot valdzinošu mūziku no krāšņa balona, mēs pa īstam atbrīvosim mākslu un godināsim savu brīnišķīgo dabu, nesot prieku ikvienam uz zemes," iecerētā mākslas atbrīvošanas pasākuma būtību skaidro pasākuma idejas autore, gaisa balona pilote un biedrības Sky Amazons vadītāja Inga Ūle.

Paredzēts, ka, paceļoties no Cēsu pils kompleksa pagalma, vispirms gaisa baloni ar māksliniekiem pacelsies tik augstu, lai vienlaikus redzētu un godinātu visas mūsu spēka stihijas – upes un iekšzemes ūdeņus, zemi un mežu. Savukārt pēc pirmā "labrīt!" un muzikālā "paldies!" baloni nolaidīsies zemāk un, turpinot muzicēt, nesīs prieku un skaistumu ikvienam uz zemes līdz pat Gaujai Šķībustu virzienā. Čellu trio Melo-M maģiskajā mākslas lidojumā izpildīs Kārļa Auzāna variāciju par Baha tēmu un Kārļa Auzāna orģinālskaņdarbu No meža mēs nākam.

Inga Ūle akcentē, ka neviens netiek aicināts braukt uz pasākuma starta vietu vai kā citādi pulcēties. "Vienīgais, uz ko aicinām – ir būt atvērtiem piektdienas rīta pārsteigumam un, ja, braucot savās gaitās, piektdienas rītā ieraugāt trīs lidojošus mākslas darbus sešstāvu mājas augstumā, apstājieties, atveriet auto durvis un logus, lai ļautu savai dvēselei gūt arī brīnišķīgās mūzikas nesto emocionālo piepildījumu," - tā pilote un neparastā pasākuma idejas autore.

Līdzās gaisa balonam Crystal Gloria, kurā muzicēs čellu trio Melo-M puiši, lidos arī krāšņais gaisa balons Fibonacci un Lucy, kuri vairāk pildīs tehniskā atbalsta funkcijas. Katrā no baloniem atradīsies foto un video meistari, kas mākslas atbrīvošanas mirkli iemūžinās, lai vēlāk ikvienam sniegtu iespēju neparasto lidojumu un mūzikas skanējumu baudīt Sky Amazons mājaslapā un sociālo tīklu kontos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja