Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Cēsīs ar Džona Lemkes uzstāšanos noslēgsies koncertsērija Zemlika nāk...

12. augustā terasē Zaļa Zāle Cēsīs noslēgsies šīs vasaras koncertu sērija _Zemlika nāk…, kad savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā sniegs komponists, skaņas dizainers un elektroniskās mūzikas mākslinieks Džons Lemke (John Lemke) no Glāzgovas Skotijā, informēja koncerta organizatori.

Jau ar savu debijas ierakstu People Do un tam sekojošo īsspēlējošo plati Walizka Džons Lemke sevi pieteica kā dedzīgu skaņu “lējēju” pēc savas, īpašas receptes. Iepriekš darbojušamies skaņas dizaina un dokumentālā kino jomās, Džona tieksme pēc ritmikas un reizē bagātīgas un emocionālas, daudzslāņainas melodijas savā mūzikā šķiet gluži dabiska. Arī neparastu, iedvesmojošu skaņas avotu meklējumi allaž bijuši Dž. Lemkes radošās darbības pamatā. Tiesa, otrā albuma Nomad Frequencies kontekstā ceļu šiem meklējumiem pavēra iepriekš neparedzēti apstākļi. Proti, mūziķim tolaik nācās uz nenoteiktu laiku pamest savu dzīvesvietu un studiju Glāzgovā pasliktinošos telpu tehniskā stāvokļa dēļ. Ar datoru un dažām drēbēm somā Džons devās pusgadu ilgos klejojumos. Gulēja uz dīvāniem un beidzot ilgāku laiku pavadīja savā iepriekšējā mājvietā Berlīnē.

Notikumi pasaulē un Džona Lemkes personīgajā dzīvē lika viņam uzdot neskaitāmus jautājumus, atbildes uz kuriem rosināja gan apjukumu, gan dusmas, un šķiet atbalsojamies albumā Nomad Frequencies. Konfrontējošs, brīžiem agresīvs skanējums, ar tieksmi pēc līdzsvara, harmonijas un plašuma reizē. Albumā saklausāmo ietekmju spektrs ir plašs, bet ne pārlieku. No meditatīvas toņdakšas, kas iesāk skaņdarbu Of Elsewhere un ar to visu ierakstu, tālāk pie tikko jaušamām norādēm uz minimālismu, frīdžezu un Linča filmām raksturīgo atmosfēru. Ceļojums starp kņudinošu neērtību un harmoniju, kuru vislabāk veikt līdz galam. Iespējams, vairākkārt atkārtojot – klausoties vēl un vēl.

Biļetes uz Džona Lemkes koncertu 12. augustā jau šobrīd nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. Pirmo 20 biļešu cena īpaša – 6 EUR. Tuvojoties koncertam tās kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja