Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ceturtdien sākas pasaules mūzikas festivāls Porta

Festivāls PORTA‘2012 no 1. novembra līdz 1. decembrim koncertzālē Palladium, Kongresu namā un folkklubā ALA saviem skatītājiem piedāvā ģeogrāfiski plašu un stilistiski dažādu programmu, aicinot tikties ar talantīgiem mūziķiem no Francijas, Gruzijas, Islandes, Krievijas, Madagaskaras un Latvijas, informē festivāla organizatori.1. novembrī koncertzāle Palladium - Pjotra Naļiča muzikālā kolektīva koncerts.

Ar Jaguāru uz dāču, ar dziesmu pie dvēseles. Viņš nekad nav bijis vientuļš, bet ar ģitāru rokās un sapņiem par operu. Šā gada Pasaules mūzikas festivālu Porta ievadīs Pjotra Naļiča muzikālā kolektīva koncerts. Pjotrs Naļičs  klausītājiem pazīstams ar dažiem superhitiem, klātienē iemīļojams kā lirisks un asprātīgs romantiķis - no Krievijas, bet ar karstasinīgu Balkānu piešprici.

7. novembrī – festivāla tradicionālā filmu programma atradusi jaunu mājvietu folkkluba Ala pirmajā stāvā.

8. novembrī koncertzālē Palladium  uz festivāla lielās skatuves pirmoreiz kāps jaunā grupa Elektrofolk, uras balss un dvēsele ir talantīgā dziedātāja un vijolniece Kristīne Kārkle-Puriņa.

Savukārt klezmermūzikas grupa Forshpil savu stilu mainījusi kardināli, atsakoties no tradicionālā skanējuma un pievēršoties elektroģitārai, sintezatoriem un roka enerģētikai. Izcilās balss īpašnieces, harismātiskās dziedātājas Aleksandras Lurje fani nebūs vīlušies – mums neapšaubāmi ir dzimusi jauna skatuves zvaigzne!

Koncerta otrajā daļā būs iespēja smelties dzīvesprieku madagaskariešu nacionālā stīgu instrumenta marovani meistara un Pītera Geibriela Real World skaņu ierakstu sesiju dalībnieka Kilemas priekšnesumā.

Brīvais gars Andrejs Grimms (bijušās grupas Orboro dalībnieks) izveidojis jaunu muzikālu vienību – garā tikpat brīvu kā viņš pats – Nepieradinātā folka orķestri). To iepazīsim vakara koncertā plkst. 22 folkklubā Ala.


9. novembrī koncertzālē Palladium pāri Ziemeļjūrai plūdīs Reikjavikas grupas Arstidir balsis dzidrā islandiešu valodā. Būs arī franču romantika, joki un stāsti – šoreiz servēti Marseļas gaumē!

1. decembrī Kongresu namā festivāla noslēgumā skanēs pasaulslavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātra mūzika, kas jaunu dzīvi iegūs Latvijā iemīļotā gruzīnu trio The Shin koncertprogrammā Neparastā izstāde.

Simfoniskā mūzika, etnodžezs, gruzīnu daudzbalsīgie dziedājumi un Kaukāza kaislīgās dejas, saplūstot vienotā veselumā, mūs aizvedīs visneparastākajā skaņu un kustību pasaulē. Ar gruzīnu trio kopā muzicēs arī Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, obojists Normunds Šnē, ģitārists  Arnolds Kārklis un Vokālā Zvaigžņu grupa – Jānis Ozols, Jānis Šipkēvics, Kristaps Šoriņš, Jānis Strazdiņš, Ģirts Ozoliņš un Intars Busulis.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja