Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cikla Come prima mūzikas pusstundā koncertēs brāļi Petrauski

Cikla Come prima mūzikas pusstundā 30. aprīļa vakarā skanēs pianista Raimonda Petrauska un saksofonista Oskara Petrauska sagatavotā koncertprogramma, informēja koncerta rīkotāji.

Otrajā digitālajā koncertierakstā no VEF Kultūras pils Lielās zāles skanēs brāļu Oskara un Raimonda Petrausku priekšnesums, kas 30. aprīļa vakarā plkst. 20 tiks izvietots sabiedrisko mediju portālos replay.lv un lsm.lv, kā arī VEF Kultūras pils mājaslapā.

Starptautiski atpazīstamie Latvijas mūziķi – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis - ciklam Come Prima sagatavoto koncertprogrammu raksturo šādi: "Programmas idejas centrā ir vairāki aspekti – kā mēs varam piepildīt šo laiku, kamēr mēs gaidām, jo laiks apstājas… Apcere, gaidīšanas mūzika, ilgošanās, pieminēšana un būšana kopā ar visiem… mūsu izvēlētā mūzika sasaucas ar šo. Klātesošs elements līdzās laikam ir daba un jūra kā nezināmā, neaptveramā simbols… Lai vai kā – pulkstenis iet neatkarīgi no mums."

Koncertprogrammā skanēs Gijas Kančeli, Komitasa un Ērika Ešenvalda mūzika, līdzās mijoties latviešu tautas melodijām un mūslaiku simbolu Maikla Džeksona un Līvu mūzikas krāsām un ritmiem.

Pirms atskaņošanas koncertzālēs, kamermūzika vairāk nekā 100 gadus tika spēlēta galvenokārt mājās, tādēļ koncertu cikla Come prima nosaukumā likts mūzikas termins itāļu valodā: kā iepriekš, kā sākumā. Tā ideja ir atgriezties pie mājas muzicēšanas pirmsākuma, radīt atbrīvotu un mājīgu gaisotni, kurā norit sarunas un muzicēšana draugiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja