Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Latvijas pārstāvju skatuves priekšnesumu veidojuši režisori Rennijs Miro un Filips Adamo no Zviedrijas, kuru darbu sarakstā ir vairāki veiksmes stāsti – tajā skaitā sadarbība ar Loreen, kas 2012. gadā triumfēja ar kompozīciju Euphoria

Cīņa par Eirovīzijas stikla mikrofonu Telavivā

Šodien, 14. maijā, Telavivā sākas cīņa par 64. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja titulu un ikonisko stikla mikrofonu. Pirmajā pusfinālā uz Telavivas Expo arēnas kāps septiņpadsmit valstu pārstāvji, kuru vidū būs arī Igaunijas dalībnieks zviedru mākslinieks Viktors Krons ar kompozīciju Storm.

Savukārt Latvija startēs otrajā pusfinālā, kas notiks ceturtdien, 16. maijā, kad grupa Carousel skatītāju vērtējumam nodos savu dziesmu That Night. Tās sastāvā darbojas dziedātāja Sabīne Žuga un ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kuriem Eirovīzijas dziesmu konkursā pievienosies kontrabasists Staņislavs Judins, bundzinieks Mareks Logins un bekvokālistes Zane Biķe-Slišāne un Annemarija Moiseja.

Latvijas skatuves priekšnesumu veidojuši režisori Rennijs Miro un Filips Adamo no Zviedrijas, kuru darbu sarakstā ir vairāki veiksmes stāsti. Viņi radījuši skatuves priekšnesumu Zviedrijas pārstāvei Loreen, kas 2012. gadā triumfēja ar kompozīciju Euphoria, un vēl vienam Zviedrijas dalībniekam Monsam Selmerlēvam, kurš 2015. gadā plūca laurus ar skaņdarbu Heroes.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka ar katru mēģinājumu esam aizvien tuvāk mūsu iecerētajam skatuves priekšnesumam. Mēs ļoti novērtējam mūsu komandas ieguldīto darbu!" pēc pirmajiem diviem mēģinājumiem savā Instagram kontā carousel_band pauda grupas dalībnieki. Viņu tērpus un stilu veidojusi Latvijas dizainere Līga Banga. "Sabīnes tērps būs gaišs, viegls un maigs – kā pati dziedātāja," komentēja dizainere.

Jau rīt, 15. maijā, grupu Carousel sagaida pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs starptautiska žūrija. Tās sastāvā būs mūzikas industrijas eksperti no 41 dalībvalsts. Šis balsojums dos piecdesmit procentu no kopējā punktu skaita.

Par iekļūšanu finālā, kas norisināsies 18. maijā, Latvijas pārstāvji sacentīsies ar Šveices, Albānijas, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Rumānijas, Horvātijas, Dānijas, Armēnijas, Lietuvas un Maltas dalībniekiem. No katra pusfināla tālāk tiks desmit valstu.

Finālā tām pievienosies "lielais piecnieks" – Apvienotā Karaliste, Francija, Itālija, Spānija, Vācija, kā arī rīkotājvalsts Izraēla. Gaidāms, ka šajā vakarā kā viesmāksliniece uzstāsies Madonna, kas izpildīs divas dziesmas – vienu labi zināmu hitu un vienu kompozīciju no gaidāmā albuma Madame X. 

Par šī gada galveno favorītu tiek uzskatīts Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss ar dziesmu Arcade. Bukmeikeru prognozēs viņam pa pēdām seko Krievijas dalībnieks Sergejs Lazarevs ar kompozīciju Scream. Šī būs jau otrā reize, kad dziedātājs piedalās Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2016. gadā viņš izcīnīja trešo vietu ar skaņdarbu You Are the Only One. 

Abus pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja