Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dabas koncertzāles pasākumi šogad pulcējuši ap 10 000 skatītāju

Šogad abi izglītojošie un izklaidējošie Dabas koncertzāles bezmaksas pasākumi pulcējuši ap 10 000 skatītāju, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Rita Jakovļeva.

Šoreiz Dabas koncertzāles programma bija veltīta ģeoloģiskajam objektam ōsam, un par to vairāk varēja uzzināt pasākumā, kas notika Viļķenes pagasta Ungurkalnā un Ogres Zilajos kalnos.

Jakovļeva skaidroja, ka Dabas koncertzāle jau astoto gadu apmeklētājiem vakara gaišajā daļā piedāvāja zinātniskās darbnīcas, bet, iestājoties krēslai, sākās koncerts. Šogad, pateicoties 40 brīvprātīgajiem no Dabas aizsardzības pārvaldes, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultātes studentiem un galvenajiem zinātniekiem Vitālijam Zelčam un Jurim Somam, pasākuma apmeklētāji vairāk nekā 15 darbnīcās varēja iepazīties ar šā gada galveno varoni - leduslaikmeta liecību ōsu un citām norisēm dabā, ar kurām tas cieši saistīts.

Muzikālo stāstu par ōsa rašanos izspēlēja mūziķi Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Kapars Tobis, Andris Sējāns, Anrijs Grinbergs, Jānis Fedotovs, Rūta un Valdis Muktupāveli, bet video un gaismas performanci radīja režisors Roberts Rubīns, video mākslinieks Viktors Keino un gaismu režisors Oskars Timbars.

Šī gada pasākums Ogrē bija īpašs ar to, ka pirmo reizi apmeklētājiem tika nodrošinātas bezmaksas apsargātas velonovietnes. Šo iespēju izmantoja ap 200 velobraucēju, kuri bija mērojuši tuvākus un tālākus ceļus, lai baudītu un izzinātu stāstu par ōsu, vēstīja Jakovļeva.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) atzina, ka Dabas koncertzāle pamatoti ir guvusi atbalstu gan Latvijā, gan atzīta par labāko vides kampaņu Eiropas Savienībā. Īpašu pateicību ir pelnījuši gan projekta muzikālās daļas veidotāji, gan Dabas aizsardzības pārvalde un iesaistītie zinātnieki par organizēšanu, finansējumu un sniegtajām zināšanām.

"Dabas koncertzāle ir vieta, kurā atklāt un iepazīt tās lietas, kurām ikdienā ejam garām un par kurām nemaz neaizdomājamies. Šis ir unikāls projekts, kurā zinātne padarīta par interesantu jomu ikvienam un apvienota ar mākslu, kas palīdz cilvēkam uztvert attiecīgo dabas "varoni" ar visām maņām un nostiprināt zināšanas par to," pauda Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

Koncertos izskanējušie deviņi oriģinālskaņdarbi klausītājiem rudenī būs pieejami kompaktdiskā un arī MP3 formātā. Savukārt Dabas koncertzāles darbnīcu materiāli tuvākajā laikā būs atrodami Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.
Nākamgad Dabas koncertzāles pasākums notiks 9.augustā Siguldā. Nākamā gada varonis būs bruņuzivs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja