Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dejas līdz agram rītam un pasaules zvaigznes – kā sagatavoties Positivus festivālam?

Es varu sevi saukt par Positivus festivāla veterānu un absolūto optimistu, jo šogad uz Salacgrīvu braukšu jau devīto gadu pēc kārtas. Visu šo gadu laikā ne reizi neesmu apsvērusi domu nebraukt. Te mani ieteikumi, kā sagatavoties festivālam, un prognozes par to, ko sagaidīt šogad.

Mūzikas festivālā galvenais noteikti ir mūzika, un Positivus šogad parūpējies par tiešām labu mākslinieku sastāvu. Ļoti labi zināmu vārdu, iespējams, nav tik daudz kā daži varētu gribēt, toties, aizbraucot uz festivālu, gandrīz katrā koncertā būs dzirdamas populāras dziesmas, kuras regulāri skan radio, bet to izpildītājs līdz šim, iespējams, klausītājam nebija zināms. Tik daudz dažādu hitu kā šogad festivālā sen nav bijis, tādēļ pirms festivāla noderīgi ir izpētīt mūziķus un izveidot savu plānu ar must-see koncertiem. Tam ļoti noder Positivus festivāla mobilā lietotne, kurā var izveidot savu sarakstu un tam ērti sekot līdzi festivāla laikā. Es parasti tieši Positivus festivālā atrodu savu vasaras mīļāko mūziķi vai dziesmu.

Var noprast, ka Positivus pēdējos gados gājis nedaudz grūtāk ar lielo sponsoru piesaisti un apmeklētāju skaitu, kā rezultātā šogad festivāls atkal notiks divas dienas iepriekš ierasto trīs vietā. Būs interesanti redzēt, kāds šogad būs divu dienu festivāls - pēdējo reizi tas tāds bija 2012. gadā. No vienas puses sestdienas vakarā draud tukšuma sajūta, jo festivāls ir tikko sācies un nu jau beidzas, bet no otras puses Positivus trešajā dienā parasti bija jūtams nogurums, apmeklētāji labāk koncertus vēroja sēžot, tikai paši aktīvākie mūziķi savā priekšā redzēja lēkājošu pūli. Divu dienu festivāls un teritorijas izkārtojums (skatāms Positivus mobilajā lietotnē) rada sajūtu, ka festivāls atgriežas pie tāda formāta kā 2011. un 2012. gadā.

Neaizmirstams piedzīvojums noteikti ir uzturēšanās telšu pilsētiņā. Šogad tā darbosies no piektdienas rīta, kas, iespējams, radīs nelielus sastrēgumus ceļā uz Salacgrīvu, iepriekšējos gadus pilsētiņa darbojās jau no ceturtdienas vakara. Katru gadu dzirdamas leģendas par cilvēkiem, kuri visu festivālu pavada telšu pilsētiņā, ne reizi neaizejot uz festivāla teritoriju, bet, manuprāt, tas nav labākais veids, kā pavadīt Positivus nedēļas nogali. Šogad īpaši skaļi pasaules mūzikas festivālos dzirdama frāze "leave no trace" (neatstāj nekādas pēdas), tādējādi mudinot cilvēkus festivālos sakopt aiz sevis. Jo īpaši šis aicinājums attiecas uz telšu pilsētiņas iedzīvotājiem. Izveidot kopīgu atkritumu maisu, kuru pēc festivāla atstāt kādā no daudzajiem konteineriem, noteikti nesagādās grūtības. Tāpat nevajadzētu aizmirst pēc festivāla uz mājām aizvest arī pašu telti.

Positivus katru gadu notiek neaizmirstamas ballītes līdz rīta gaismai. Šogad abus vakarus gan pie lielās, gan pie mazajām skatuvēm par ballīti rūpēsies pasaules un vietējās mūzikas zvaigznes, tādēļ nepieciešami ērti apavi un piemērots apģērbs.

Vērts sagatavoties dažādiem laikapstākļiem - siltā jaka, lietusmētelis un gumijas zābaki ir tie apģērba gabali, ko labāk tomēr paņemt līdzi un neizmantot, nevis atstāt mājās un tad nožēlot.

Kaut gan festivāla rīkotāji domā par apmeklētāju ērtībām, tik lielam pūlim ne vienmēr visu sanāk nodrošināt. Ļoti noder roku dezinfekcijas līdzeklis, mitrās salvetes, parastās salvetes un/vai tualetes papīrs - īpaši telšu pilsētiņas iedzīvotājiem.

Festivāla medpunktā ir ļoti atsaucīgi ārsti, bet es uz Positivus vienmēr sagādāju mazu aptieciņu, kurā var atrast pretsāpju līdzekļus, ja kājas no dejošanas nogurušas; aktīvo ogli, ja būs grūti tikt galā ar tik daudzveidīgo festivālā pieejamo gardumu klāstu (ēdienu lielos daudzumos ņemt līdz nav nepieciešams, bet, dzīvojot teltī, par dzeramo ūdeni gan derētu parūpēties), un, protams, katra festivalētāja labākos draugus - plāksterus.

Šogad Positivus festivāls apmeklētājus priecēs jau 13. gadu pēc kārtas. Divās dienās uz festivāla skatuvēm būs dzirdami tādi mūziķi kā The 1975, Disclosure ar dj setu, Underworld, Royal Blood un daudzi citi. Tiekamies festivālā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja