Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dienu pirms jaunā albuma iznākšanas Prāta vētra laiž klajā jaunu singlu

Ceturtdien, 21. oktobrī, plkst. 20.00 pirmizrādi piedzīvos Prāta vētras jaunā albuma koncertfilma Gads bez kalendāra, un dienu pirms šī notikuma grupa laiž klajā jaunu singlu Tur, kur Dieva kamanas slīd.

"Zinot, ka tik drīz vēl ar klausītājiem netiksimies, gribējās Vētras jaunās  dziesmas nospēlēt dzīvajā un to arī kvalitatīvi iemūžināt. Ar scenogrāfiju, ekrāniem,  dejotājiem un visu, kas vien man iešāvās prātā. 

Izvēloties albuma nosaukumu, Prāta vētra, protams, domāja par 2020. gada  pandēmiju, kad viss apstājās, īpaši jau mākslas un kultūras jomā. Kurš gan varēja paredzēt,  ka ironiskā kārtā albums ar šādu nosaukumu iznāks tajā dienā, kad valstī atkal tiek  pasludināts lokdauns!" - tā Kaspars Roga.

Līdz ar albuma iznākšanu grupa aicina noskatīties un noklausīties dziesmu, kas tapusi  sadarbībā ar grupu Tautumeitas - Tur, kur Dieva kamanas slīd. Spēcīga, Prāta vētrai  neierasta muzikāla balāde ar etniskiem dziedājumiem liek aizdomāties, kas notiek šķērsojot  tās robežas, par kurām ikdienā neiznāk aizdomāties.  

Par Renāra un Tautumeitu vizuālajiem tēliem jāpasakās kostīmu māksliniecei Lienei  Bitei, kā arī grima un frizūru speciālistei Līvai Drešerei. Brīnišķīgi kopējo noskaņu izceļ arī  Lienes Gravas horeogrāfija.  

"Jau no Tautumeitu pirmsākumiem mēs skatāmies uz viņām ar  apbrīnu. Kā tik jaunas un ārēji trauslas meitenes var tik pārliecinoši nest mūsu senču gara  spēku? Pie tam tas notiek mūsdienīgi, dzīvi un ļoti ieturētā stilā. Mums ir milzīgs prieks, ka  varam sadarboties šajā albumā!!" pauž Renārs Kaupers. 

Kopumā Tautumeitas piedalās trijās Gads bez kalendāra kompozīcijās, tai skaitā  tituldziesmā, kurā kopā ar Renāru dzied Asnate Rancāne.  

"Es pat neatceros, kā sākās mūsu draudzība ar Prāta vētru. Tas  notika tik organiski, un tā pavisam noteikti nebija tehniska divu mūzikas grupu sadarbība, bet gan radniecīgu dvēseļu veldzēšanās šajā brīnumskaistajā radošajā procesā, ko  papildināja gaužām cilvēcīga sirsnība un mīļums.  

Laikmetā, kad viss jau ir izdomāts un redzēts, puiši ir spējuši pilnībā pārsteigt. Tas  viss, kas dzirdams un redzams koncertfilmā atgādina eksotisku un emocionālu ceļojumu cauri Āzijas pārsteigumu līkločiem, taču tie nebūtu Prāta vētras puiši, ja visam cauri nebūtu  jūtama latviskā stīga un siltums," saka Asnate Rancāne.

Koncertfilmu ar visām 10 jaunā albuma dziesmām būs iespējams skatīties arī pēc  pirmizrādes un visi, kas iegādājušies biļeti ekase.lv, varēs to skatīties atkārtoti.  

Prāta vētra cer, ka šajā neziņas un ierobežojumu laikā mums kopā izdosies kaut uz mirkli  ļauties mūzikas burvju spēkam un doties muzikālajā ceļojumā kopā ar Prāta vētru un  komandu! 

Vairāk - www.pratavetrafeels.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja