Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Diriģents Valdis Butāns kļuvis par pūtēju orķestra Rīga māksliniecisko vadītāju

Pēc vasaras atvaļinājuma jauno sezonu pūtēju orķestris Rīga uzsāks ar Valdi Butānu galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā, informēja orķestra pārstāve Linda Ausēja. Kopš 2015. gada janvāra šī vieta bija vakanta.

Valdis Butāns ir ieguvis maģistra grādu simfoniskā orķestra diriģēšanā  J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Studējis Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātē (prof. U. Lajovičs), piedalījies diriģēšanas meistarklasēs pie L. Kēlera, P. Burina, J. Simonova, Ž. Nēģa. Bijis diriģenta Karela Marka Šišona asistents Rīgā un 2012./2013. gada sezonā gada Zārbrikenes Kaizerslauternes SWR Vācu radio filharmoniskajā orķestrī. Divas sezonas strādājis Latvijas Nacionālajā operā, kur diriģējis izrādes Lučija di Lammermūra, Bohēma, Mazais skursteņslauķis, kā arī bijis iestudējuma Figaro kāzas muzikālais vadītājs.

Valdis Butāns pēdējā pusgada laikā sagatavoja ar orķestri Rīga divas koncertprogrammas, no kurām pēdējā – Lacrimosa izskanēja 14. jūnijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Jau 2010. gadā Valdis Butāns sadarbojās ar orķestri V. A. Mocarta Rekviēma atskaņojumā Rīgas Domā, viņa vadībā vairākus gadus Joku koncertos dziedāja orķestra mūziķu izveidotais Pavasara vīru koris. Diriģentam ir gan laba humora izjūta, gan spēja iedziļināties mūzikā.

Orķestra direktore Ilona Breģe stāsta: "Latvijā šobrīd ir ļoti daudz jaunu, talantīgu diriģentu. Iespēja būt orķestra galvenajam diriģentam un plānot orķestra māksliniecisko darbību – tā ir iespēja jebkuram diriģentam augt un attīstīties. Orķestra Rīga mūziķi par savu nākamo māksliniecisko vadītāju ievēlēja Valdi Butānu, kuram ir izveidojusies skaidra nākotnes vīzija par orķestra attīstību."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja