Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Doma kora skolas jauktais koris iedziedājis komponista Jēkaba Jančevska kormūzikas albumu Aeternum

Rīgas Doma kora skolas jauktais koris diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā ieskaņojuši komponista Jēkaba Jančevska kormūzikas albumu Aeternum, ko 2020. gada februārī izdos viena no prestižākajām klasiskās mūzikas ierakstu izdevniecībām pasaulē Hyperion Records, informēja Rīgas Doma kora skolas jauktā kora pārstāvji.

Jēkabs Jančevskis, Jurģis Cābulis un Rīgas Doma kora skolas jauktais koris ir vieni no spilgtākajiem jaunās paaudzes profesionālo mūziķu pārstāvjiem. Šī sadarbība kārtējo reizi akcentē Rīgas Doma kora skolas nozīmīgo vietu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas kultūrtelpā.

Komponists Jēkabs Jančevskis šobrīd ir viens no pieprasītākajiem latviešu komponistiem, kura daiļradē īpašu vietu ieņem kormūzika. Šī gada maijā saņēmis galveno balvu prestižajā, UNESCO rīkotajā kompozīciju ierakstu konkursā _Rostrum 2019_ par skaņdarba _When_ ieskaņojumu, kas būs klausāms arī šajā blīvplatē.

Jēkabs Jančevskis par gaidāmo albumu: "Mans pirmais kormūzikas disks tapis ļoti īpašā laika un apstākļu sakritības rezultātā – Rīgas Doma kora skolas jauktais koris ieraksta sesiju periodā rāda īpaši augstvērtīgu sniegumu, kora skaņa tuvojas jauneklības un skaņas dzidruma ideāliem. Skolotās balsis pārliecinoši izskan gan solo dziedājumos, gan kvalitatīvi un meistarīgi savijas ansamblī "tutti" posmos. To visu papildina jau profesionāli, Latvijā un ārpus Latvijas robežām atzīti mūziķi, kuru katra spilgto individualitāti var just diskā klausāmajos skaņdarbos. Īpaša veiksme ir sadarbība ar diriģentu Jurģi Cābuli, ar kuru esam bijuši kursabiedri un domubiedri gan Rīgas Doma kora skolas, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas laikā. Ar Jurģi esam ļoti labi draugi un mūzikā saprotamies no pusvārda. Jurģa žests manai mūzikai devis gan spēku, gan maigumu, gan dramatismu, gan vietās, kur tas nepieciešams, vēsu atturību. Un nu mūsu kopīgā piedzīvojumu meklēšana un nebaidīšanās riskēt ir aizvedusi pie vienas no lielākām un nozīmīgākajām klasiskās mūzikas ierakstu kompānijām, kura izteikusi interesi mūsu radītā kopdarba popularizēšanā un izplatīšanā."

"Simtprocentīgs latviešu veikums pasaules līmeņa britu ierakstu kompānijas rokās – lūk, par to man ir neizsakāms prieks un patīkamas priekšnojautas," piebilst diriģents Jurģis Cābulis.

Diska ieskaņojumā piedalījušies gan Latvijā, gan Eiropā atpazīstami mūziķi: čellists Kristaps Bergs, ērģelniece Kristīne Adamaite, Rīgas saksofonu kvarteta mākslinieki (Katrīna Kivleniece-Cābule, Artis Sīmanis un Ainars Šablovskis), koklētājs Ansis Jansons, perkusionisti Marta Kauliņa un Ernests Mediņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja