Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dzintaru koncertzālē uzstāsies pasaulē slavenie bel canto solisti Lorenss Braunlijs un Sāra Koberna

16. jūlijā, Dzintaru koncertzālē pirmo reizi Latvijā klausītāji varēs izbaudīt pasaulē vadošo bel canto solistu - tenora Lorensa Braunlija un harizmātiskā soprāna Sāras Kobernas – priekšnesumu, informē Andreja Žagara fonda vadītājs Andrejs Žagars.

Braunlijs un Koberna kopā ar simfonisko orķestri Konstantīna Orbeljana vadībā Jūrmalā uzstāsies fonda Baltijas muzikālās sezonas koncertu programmas ietvaros.

Abi mākslinieki jau iepriekš ir spoži mirdzējuši uz vienas skatuves. Pērn viņi demonstrēja spilgtu vokālo un dramatisko sniegumu Sietlas operas izrādē Grāfs Orī. Kritiķi vērtēja, ka Braunlijs, kuru International Opera Awards ir izvirzījusi Gada solista titulam 2017, spēj sasniegt augstu reģistru ar tādu tonālu precizitāti un skaistumu, kas klausītājiem sniedz patiesu baudījumu. Savukārt Kobernas augsto koloratūru Seattle Times raksturoja kā patiesi žilbinošu, piebilstot, ka viņas tembrs kļuvis bagātīgāks un siltāks.

Starptautisku slavu un skatītāju mīlestību Braunlijs iekaroja ar lomām Džoakīno Rosīni operās Seviļas bārddzinis, Itāliete Alžīrā, Ceļojums uz Reimsu un Armīda.

Sāra Koberna ir mirdzējusi uz ASV lielākajām operas skatuvēm, viņa ir iekarojusi arī Eiropas mūzikas mīļotāju simpātijas. Kobernas karjera aizsākās vēl 2001.gadā.

2009.gadā viņa ieguva ASV Gada jaunā mākslinieka titulu par Astērijas lomu vienā no baroka laika komponista Georga Frīdriha Hendeļa ievērojamākajām operām Tamerlans. Toreiz Koberna dziedāja kopā ar pasaulē slaveno un atzīto tenoru Plāsido Domingo.

“Kritiķi slavē Kobernu ne tikai par viņas zeltaino balss tembru un apbrīnojamo koloratūras tehniku, bet arī par tēlojumu un izjusto dziedājumu, kas aizved skatītājus viņas tēlu pasaulē,” stāsta A. Žagars.

Starp citām ievērojamām Kobernas lomām ir arī princese Ju Jaņa ķīniešu komponista Taņa Duņa izrādē Pirmais Imperators Metropolitēna operā, Kitijas loma Deivida Karlsona Annā Kareņinā Floridas operā, Lučija Gaetāno Doniceti operā Lucia di Lammermoor, Džilda Džuzepes Verdi operā Rigoleto, Rozīna Džoakīno Rosīni operā Seviļas bārddzinis u.c.

Vasaras laikā Baltijas Muzikālo Sezonu koncertos uzstāsies operdziedātājas Elīna Garanča un Hibla Gerzmava, Kristīne Opolais un Pāvels Černohs, vijolnieks Džošua Bells un trompetists Kriss Boti.

Biļetes uz Baltijas muzikālo sezonu koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena no 15 līdz 75 eiro. Vairāk informācijas un biļetes https://balticmusicalseasons.com.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja