Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eirovīzijas divkārtējā uzvarētāja Loreen uzstāsies Rīgā

Eirovīzijas divkārtēja laureāte, unikālās balss īpašniece Loreen 30. novembrī uzstāsies Rīgā, koncertzālē Palladium, informēja koncerta rīkotāji.

Pasaules slavu māksliniece guva 2012. gadā, kad uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā ar ikonisko hitu Euphoria, savukārt 10 gadus vēlāk viņa kļuva par pirmo sievieti, kura Eirovīzijas uzvaras laurus guvusi divreiz, šī gada konkursā uzvarot ar dziesmu Tattoo. Līdz ar gūtajiem panākumiem Loreen dodas koncerttūrē, un jau novembrī viņas priekšnesums būs vērojams arī Rīgā. 

Loreen ir viena no mūzikas nozares ikoniskākajām un ievērojamākajām māksliniecēm, kuras hiti Euphoria un My Heart is Refusing Me sasnieguši mūzikas topus visā pasaulē. Dzīvajos koncertos dziedātājas izpildījumam piemīt vokāls spēks un emocijas, kas ievelk Loreen melodiskajā un izjustajā mūzikas pasaulē līdz ar koncerta pirmajiem mirkļiem.

Zviedru dziedātāja Loreen, īstajā vārdā Lorine Zineb Nora Talhaoui, plašākai publikai pazīstama kļuva līdz ar minēto uzvaru Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā 2012. gadā, kad pārstāvēja Zviedriju ar dziesmu Euphoria. Dziesma guva  rekordaugstu žūrijas un skatītāju atzinību, savukārt vēlāk pasaules slavu nesušais hits ilgstoši turējās visvairāk atskaņoto dziesmu topu augstākajās pozīcijās un tika pārdots vairāk nekā 62 tūkstošos kopiju.

Neilgi pēc pirmās laurus nesošās dalības Eirovīzijā Loreen tā paša gada izskaņā izdeva debijas albumu Heal (2012). To augsti vērtēja gan mūzikas kritiķi, gan dziedātājas fani visā pasaulē, bet īpašu atzinību šis albums guva Zviedrijā, Vācijā un Norvēģijā. Otrajā studijas albumā Ride (2017) dziedātāja atļāvās muzikālajiem eksperimentiem, pievēršoties alternatīvākam skanējumam.

Caur eksperimentālajiem meklējumiem savā skanējumā Loreen atradusi profesionālu pieeju, kā sevis radītajās muzikālajās performancēs baudāmi sintezēt dažādu mūzikas žanru iezīmes, tostarp popu un elektronisko mūziku, džezu un vokālās balādes. Dziedātāja atpazīstama ar spēcīgu vokālo skanējumu un emocionāli piesātināto uzstāšanās mākslu, sagādājot klausītājiem lielisku koncerta pieredzi.

Biļetes Biļešu servisa tīklā pieejamas no 26. maija plkst. 10.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja