Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Emīla Dārziņa jauktais koris triumfē koru konkursā Austrijā

No 7. līdz 10. jūlijam Emīla Dārziņa jauktais koris piedalījās starptautiskā koru konkursā Austrijas pilsētā Špitālā, kurā ieguva 1. vietu orģinālmūzikas kategorijā un 2. vietu tautas mūzikas kategorijā, informē kora pārstāve Aiva Švēde.

Koris saņēma arī Austrijas kordiriģenta un komponista Gintera Mitergradnegera vārdā nosaukto labākās interpretācijas speciālbalvu par izpildīto Ērika Ešenvalda dziesmu Rivers of Light. Kolektīvam tika piešķirta arī skatītāju simpātiju balva.

"Uzvara Špitālas koru konkursā ir košs sezonas noslēgums, un man ir milzīgs gandarījums par paveikto, kā arī prieks par saņemto klausītāju atbalstu un mīlestību," teica kora mākslinieciskā vadītāja Nora Vītiņa. "Īpašs paldies arī kora diriģentiem Rūdolfam Krēsliņam un Agnesei Urkai," priecājas kora vadītāja.

Konkursā orģinālmūzikas kategorijā otro vietu ieguva Vīnes mūzikas un izpildītājmākslas universitātes koris Webern diriģenta Aloīza Glasnera vadībā, savukārt tautas mūzikas kategorijā pirmo vietu ieņēma Austrijas koris.

Špitālas koru konkurss notiek jau kopš 1964. gada un pulcē korus no visas pasaules. Šogad tajā piedalījās kori no Indonēzijas, ASV, Kolumbijas, Austrijas, Slovēnijas, Ungārijas, Ukrainas un Latvijas.

No Latvijas līdz šim uzvarēt bija izdevies koriem Ave Sol (1983), Kamēr... (1999; 2005) un Balsis (2002). Tagad uzvarētāju pulkam ir pievienojies arī Emīla Dārziņa jauktais koris.

Aizvadītā sezona kolektīvam bijusi koncertiem un notikumiem bagāta. Novembrī koris piedalījās konkursā Spānijas pilsētā Tolosā, iegūstot 3. vietu tautas mūzikas kategorijā un saņemot speciālbalvu par labāko basku skaņdarba izpildījumu. Emīla Dārziņa koris regulāri koncertē Latvijā, kā arī piedalās Nacionālā teātra izrādē Raiņa sapņi. 6. augustā koris piedalīsies LTV ikgadējā labdarības akcijā Likteņdārzā, bet oktobra beigās kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem dosies uz Maskavu ar izrādi Raiņa sapņi.

Jauno dziedātāju uzņemšana korī notiks 15. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja