Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ērģelnieks Klāvs Liepiņš aicina uz koncertu Rīgas Anglikāņu baznīcā

Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā, 31. jūlijā, plkst. 13 notiks ērģelnieka Klāva Liepiņa koncerts, kurā tiks atskaņota Baha, Mufata, Šūmaņa, Karga-Elerta un Glāsa mūzika, informēja koncerta pārstāve Diāna Boitmane-Liepiņa.

Programmā tiks spēlēti Johana Sebastiāna Baha, Georga Mufata skaņdarbi, Roberta Šūmaņa divas daļas no cikla 6 fūgas par B-A-C-H tēmu op. 60, kā arī monumentālais Zigfrīda Karga-Elerta skaņdarbs – Pasakalja un fūga par B-A-C-H tēmu op. 150. Paralēli klasiskajām baroka, romantisma un agrīnā modernisma sākuma laikmeta kompozīcijām tiks atskaņots arī mūsdienu amerikāņu minimālisma komponista Filipa Glāsa skaņdarbs Mad Rush.

Koncertprogrammas pamatā ir Klāva Liepiņa šī gada maģistrantūras studijās iestrādātā programma Vīnes Mūzikas un Tēlotājmākslas universitātē (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien). To vieno B-A-C-H vārds, kuru mūzikā var izlasīt ar notīm: si-bemol, la, do un si. Johans Sebastiāns Bahs izmantoja sava uzvārda burtus, ieslēpjot tos kā tēmas vai citātus mūzikā. Vēlāk to savās kompozīcijās iekļāva arī citi komponisti.

Klāvs Liepiņš ir dzimis Rīgā, absolvējis Rīgas Doma kora skolas kordiriģēšanas klasi (2007), un no 2007. līdz 2008. gadam studējis kordiriģēšanu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. 2010. gadā sāka apgūt ērģeļspēli pie Kristīnes Adamaites, 2011. gadā sāka studijas Vīnes Baznīcas Mūzikas konservatorijā (Diözesankonservatorium für Kirchenmusik der Erzdiözese Wien), 2017.gadā ieguva Vīnes Mūzikas un Tēlotājmākslas universitātes (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) bakalaura grādu gan ērģeļspēlē (profesors Roman Summereder), gan klavierpedagoģijā (profesore Inci Häusler-Altinok).

Patlaban Klāvs Liepiņš turpina maģistra ērģelspēles studijas Vīnes Mūzikas un Tēlotājmākslas universitātē pie profesora Pier Damiano Peretti. Kā ērģelnieks koncertē gan Austrijā, gan Latvijā, paralēli darbojas kā ērģeļu un klavierspēles pedagogs, koncertmeistars, kā arī sadarbojas ar dažādiem austriešu un latviešu mūziķiem.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja