Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Esplanādē ieskandina Positivus un atklāj festivāla pop-up TV kanālu

No ceturtdienas, 10. jūlija visās Lattelecom televīzijas platformās būs pieejams jauns TV kanāls – Positivus TV, kas raidīs 24 h diennaktī, līdz festivāla norisei piedāvājot skatītājiem gan dažādus koncertus, gan arī autorraidījumus, savukārt pēc festivāla aktuālo māksliniekus koncertierakstus no Salacgrīvas, informēja festivāla pārstāve Linda Igolniece.

"Festivāls ar katru gadu satura ziņā kļūst lielāks un iespaidīgāks, par to aizvien vairāk runā ārzemēs. Šogad trīs dienu laikā uz skatuvēm kāps 120 mākslinieki. Eiropas festivālu balvas nominācija kategorijā Labākā programma norāda, ka programmas veidošana attīstās pareizā virzienā," līdz šim sasniegto iezīmē Positivus festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

"Pēc astoņiem gadiem beidzot pa īstam nonāk televīzijā. Esam priecīgi, ka Lattelecom ar savām tehniskajām iespējām ir kļuvis par galveno festivāla partneri, kas ļauj pasākumu attīstīt jaunā kvalitātē. Ar savu TV kanālu festivāls vienā mirklī kļūs daudz reiz lielāks, jo ievērojams apmeklētāju skaits to vēros neklātienē caur TV," stāsta Majors.

"Lattelecom, pievienojoties Positivus, ar tehnoloģiju atbalstu sniedz festivālam vēl nebijušu pieredzi – skatītājiem tiek piedāvāts Latvijā pirmais festivāla pop-up kanāls Positivus TV. TV kanāls tapis ciešā sadarbībā ar Latvijas Radio, kas ir viens no Latvijas vienotā sabiedriskā medija stūrakmeņiem," skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Juris Gulbis.

Positivus televīziju varēs skatīties 24 stundas diennaktī - no rīta Positivus TV programma sāksies ar festivāla aktuālo mākslinieku mūzikas video un dažādu sabiedrībā zināmu cilvēku viedokļiem par festivālu kopumā un tā panākumu atslēgu. Tālāk sekos raidījums Made in Latvia, kur būs intervijas ar Latvijas māksliniekiem, kas līdz šim ir uzstājušies festivālā. Kā jau mūzikas kanālā pienākas, neiztrūkstoša sadaļa būs veltīta festivāla māksliniekiem un to koncertiem – katru dienu piedāvājot četrus atšķirīgus iepriekšējo gadu festivālu mākslinieku koncertierakstus. Savukārt vakarā Positivus TV varēs ar Arta Volfa un Toma Grēviņa palīdzību tikties ar šī gada festivāla ārvalstu māksliniekiem un iepazīt tos mazliet tuvāk. Raidījumā Aizkulises festivāla apmeklētāji varēs uzzināt aktuālo informāciju, kas nepieciešama gatavojoties festivālam.

Festivāla laikā jaunajā TV kanālā darbosies Toms Grēviņš, kura pārziņā būs sarunas ar festivāla mūziķiem, Artūrs Mednis, kurš veidos reportāžas par festivāla norisi, savukārt modele Māra Kampernova jaunā kanāla skatītājiem atklās Positivus aizkulises. 

Positivus šogad gaidāmi arī citi jaunumi. Festivāla laikā Lattelecom pasākuma teritorijā nodrošinās Latvijā līdz šīm lielāko Wi-Fi zonu. Kulinārijas mīļiem būs iespēja apmeklēt restorānu zonu, kurā brīvdabas režīmā darbosies pieci Tallinas restorāni. Savukārt Positivus programmiņas, kuras parasti pieejamas bez maksas, šogad apmeklētājiem būs jāiegādājas par simbolisku samaksu, kas pēc festivāla tiks ziedota Rīgas Doma kora skolas infrastruktūras attīstīšanai. 

Jau ziņots, ka uz Lattelecom skatuves festivālā uzstāsies Kraftwerk, Bastille, Ellie Goulding, Elbow, The Kooks, The 1975, Daughter, Anna Calvi, The Horrors, You Me At Six, AlunaGeorge, NONONO, FM Belfast, And So I Watch You From Afar.

Uz Nordea skatuves kāps Tricky, Chet Faker, Pharoah Sanders Quartet, Laura Mvula, Junip, Temples, Of Montreal, MØ, Future Islands, King Charles, Kid Karate, Justina Lee Brown&Latvian Blues Band, Birth Of Joy un Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris. Ar pilnu mākslinieku sarakstu uz visām festivāla skatuvēm var iepazīties šeit

No 14.jūlija Positivus festivāla biļetes kļūs dārgākas un maksās 62 eiro bez teltsvietas un 68 eiro ar teltsvietu. Pagaidām festivāla trīs dienu biļete bez teltsvietas maksā 57 eiro un ar teltsvietu 63 eiro. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja