Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivālā Eiropas Ziemassvētki skanēs Ziemassvētku džezs

Spīķeru koncertzālē 20.decembrī izskanēs Rūtas Dūdumas-Ķirses un Laura Amantova džeza kvarteta koncertprogramma Ziemassvētku džezs, informēja koncerta rīkotāju, SIA Latvijas koncerti, pārstāvji.

Programmā būs dzirdami spilgti un oriģināli Laura Amantova un Viktora Ritova veidotie latviešu tautasdziesmu aranžējumi, kopā ar pasaulē labi zināmām Ziemassvētku džeza melodijām,  kuru atskaņojumos īpašu krāsu piešķirs samtainā Rūtas Dūdumas-Ķirses balss.

Laura Amantova džeza kvartets pašreizējā sastāvā kopā spēlē jau gandrīz divas desmitgades. Šogad Ziemassvētkos Laura Amantova džeza kvartets ir sagatavojis īpašu programmu – Ziemassvētku džezs, kurā būs dzirdami spilgti un tēlaini, interesanti un oriģināli Laura Amantova un Viktora Ritova veidotie latviešu tautasdziesmu aranžējumi, kopā ar pasaulē labi zināmām Ziemassvētku džeza melodijām,  kuru atskaņojumos īpašu krāsu piešķir arī samtainā Rūtas Dūdumas-Ķirses balss.

2020. gada nogalē klajā nāca kvarteta dubultalbums Katram sava tautasdziesma, un arī savā jaunākajā koncertprogrammā šie augstas raudzes profesionāļi turpina iedvesmoties no bagātīgās latviešu tautas mūzikas, kas pilna neskaitāmi daudzām skaistām melodijām. Upe nesa ozoliņu un Liku bēdu zem akmeņa, Div’ pļaviņas un Dar man, tēvis, pastaliņas – tās ir vien dažas no mūsu gadsimtiem senajām skaniskajām bagātībām, kuras jaunās krāsās atmirdz šajā programmā. Būtiski, ka pieredzējušie mūziķi pret mūsu nozīmīgo kultūras mantojumu attiecas ar lielu cieņu, vienlaicīgi saglabājot uzticību arī labākajām džeza mūzikas tradīcijām. 

Festivāla Eiropas Ziemassvētki ietvaros būs dzirdami dažādi koncerti:

17. decembrī Spīķeru koncertzālē uzstāsies čelliste Guna Šnē un pianiste Agnese Egliņa, kas šoreiz apvienojušās koncertprogrammā Rosīni, Vasks un Brāmss, pievēršoties tieši čella un klavieru dueta repertuāra radošai izzināšanai. Kopā viņas aicina ieklausīties opermūzikas meistara Džoakīno Rosīni sentimentāli elēģiskajā opusā Une larme jeb Asara, čehu skaņraža Bohuslava Martinū virtuozajās variācijās par slavenā itālieša iezīmīgo opermelodiju. Līdzās šim cieņpilnajam veltījumam likta arī romantiķa Johannesa Brāmsa kamermūzikas šedevra auras apvītā monumentālā Sonāte čellam un klavierēm Famažorā, kā arī nepelnīti reti atskaņotā Pētera Vaska pirms teju pusgadsimta komponētā Partita čellam un klavierēm.

29. decembrī Torņkalna baznīcā festivālu noslēgs Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija, kas ir kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku laika tradīciju ne tikai Latvijā, bet arī daudzās Eiropas koncertzālēs un baznīcās. Koncertā piedalīsies soprāns Elīna Šimkus, mecosoprāns Doroteja Bīnerte, tenors Nikolass Malrojs, baritons Pauls Putniņš, Latvijas Radio koris, valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un diriģents Kaspars Putniņš. Koncertā skanēs oratorijas 1., 2. un 3. daļa.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Festivāla Eiropas Ziemassvētki interneta mājaslapa www.eiropasziemassvetki.lv.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja