Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Festivālā Live Fest uzstāsies pasaulē jaunākais tenors Amori Vasili

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no 30. jūnija līdz 1. jūlijam norisināsies jauns mūzikas festivāls Live Fest, kurā uzstāsies arī pasaulē jaunākā profesionālā tenora Amori Vasili.Festivāla otrajā dienā, 1. jūlijā, uz Dzintaru skatuves būs iespēja baudīt franču tenora Amori Vasili sniegumu, kurš Latvijas publikai sagādājis īpašu pārsteigumu, uzstājoties kopā ar Rīgas Doma zēnu kori, informēja festivāla rīkotāji.

Šarmantais un harizmātiskais Amori Vasili ir dzimis 1989. gada 8. jūnijā Ruānā, Francijā, kur viņš sāka dziedāt aptuveni deviņu gadu vecumā. Šobrīd tenora balss tiek raksturota kā Džoša Grobana un Lučāno Pavaroti apvienojums. Atbildot uz jautājumu, kas Amori Vasili pamudināja nopietni pievērsties mūziķa karjerai, mākslinieks atklāj, ka viņu iedvesmojušas Florenta Pagnī dziesmas, kurās viņu aizrāvusi ideja par iespēju realizēt savu balsi dažādos mūzikas žanros.    

Eiropas mūzikas cienītāji ar mākslinieka Amori Vasili talantu varēja iepazīties pavisam nesen - pagājušajā gadā Amori Vasili izcīnīja tiesības pārstāvēt Franciju Eirovīzijas dziesmu konkursā, izpildot komponistu Daniela Moina un Kventina Bačelē speciāli viņam radīto dziesmu Sognu. Neskatoties uz to, ka konkursā dziesma ieguva tikai 15. vietu, tā ieguvusi Marcel Bezençon Awards balvu nominācijā par labāko oriģinālo kompozīciju.

Dziedātāja balsi iespējams dzirdēt arī 2009. gada Ketrīnas Dženkinsas izdotajā albumā Believe, kur klausāms operdziedātājas duets ar jauno tenoru, izpildot Laionela Ričija dziesmas Endless Love kaverversiju. 2009. gadā Amori Vasili izdeva arī savu debijas solo albumu Vincero, kas divreiz ieguva platīna statusu Francijā. Viņa otrais albums Cantero tika izdots 2010. gada novembrī, kas nostiprināja mūziķa popularitāti arī ārpus Francijas.

Šobrīd Amori ierakstus iespējams baudīt četrās pasaules valodās - angļu, itāļu, franču un korsikāņu. Viņa repertuārā ir arī vairākas pasaules hītu kaverversijas - Who Wants To Live Forever, Hallelujah, Killing me softly un Windmills of your mind, kuras viņš sapņojis izpildīt jau kopš bērnības.

Kā vēstīts iepriekš, festivāls Live Fest, kurā uzstāsies daudzsološais franču tenors Amori Vasili, Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē norisināsies no 30. jūnija līdz 1. jūlijam. Festivālā piedalīsies arī britu rokgrupa Manfred Mann’s Earth Band, Luijs Fonteins un Starlight Searchers, kā arī britu popumūzikas dziedātāja Alisone Mojē.

Plašāka informācija par festivālu un tā māksliniekiem pieejama mājas lapā www.livefest.lv. Biļetes uz Live Fest koncertiem iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja