Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Festivāls “Skaņu mežs” piedāvās aizgājušo godību

Ar elektroakustisko koncertu Preses namā ceturtdien, 9.septembrī tiks atklāts nepieradinātās mūzikas festivāls “Skaņu mežs”. Šogad festivāla vadošā tēma – “Aizgājusī godība”, kas tiks atspoguļota gan viesmākslinieku reminiscencēs par jau agrāk aktuāliem žanriem, gan norises vietās – pamestajā Preses namā un klusajā VEF industriālajā rajonā klubā “Melnā piektdiena”.

Ceturtdienas vakars Preses namā būs veltīts elektroakustiskajai un eksperimentālajai mūzikai. Aktu zālē īpašu koncertu piedāvās Stokholmas “Fylkingen” – viena no senākajām eksperimentālās mūzikas asociācijām pasaulē, kas dibināta 1933.gadā, apvienojot sirreālistus, dadaistus, radikālus akadēmiķus un anarhistiski noskaņotus māksliniekus.

Uzstāsies improvizācijas duets “Spiral Cycle”, komponists Larss  Brodnums, elektroakustiķis Džeimijs Foukass.  Noise, minimālismu un drone atskaņos zviedru elektroniķis Jonatans Liljedāls, elektroakustiku -  duets “Bergmark & Tippi”.  Saksofonu kā “black metal” instrumentu izmantos Antuāns Šezē, bundzinieks Aleksandrs Bābels (Buttercup Meal Polish) skaņdarbus veidos, kā atskaites punktu izmantojot akustiskās bungas. Kā ceturtdienas vakara lielāko zvaigzni organizatori piesaka “Sudden Infant” – performances nu mūzikas ikonu Džoku Lancu.

Arī piektdienas, 10.septembra “Skaņu meža” norises turpināsies Preses nama foajē un kafejnīcas telpās, šis vakars būs veltīts inteliģentai deju mūzikai. Vakaru atklās viens no pašmāju pēdējā laika interesantākajiem audiovuzuālajiem prjektiem – Katrīna Neiburga un “Gas of Latvia”, vēlāk vācu audiovizuālā izdevniecība “Raster-Noton” piedāvās Byetone, Aoki Takamasu un Grišas Lihtenbergera, kā arī saksofonista Etjēna Žomē un latviešu instrumentālo hiphoperu uzstāšanos.

Savukārt sestdien, 11.septembrī “Skaņu mežs” pārcelsies uz VEF rajonu, kur bijušajās rūpnīca “Sarkanā zvaigzne” telpās, klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies “Emeralds” (10.septembrī plkst.20 ar viņiem varēs tikties Preses nama Aktu zālē), “Oneohtrix Point Never” un “Liturgy”. Šajā vakarā gaidāms arī “Skaņu meža” spožākais uznāciens – disco doom apvienība “Chrome Hoof”, kas savā daiļradē apvieno disko, metālmūziku, džezu, glemroku, kemermūziku un citus žanrus.

Biļetes iegādājamas “Biļešu servisa” kasēs, triju dienu abonements – Ls 10, vienas dienas biļetes Ls 4 – 8.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vairāk informācijas par festivālu - www.skanumezs.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja