Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Galerijā Sukubs vokālā grupa Putni pirmatskaņos Ērikas Jostes dziesmu ciklu

9. jūnijā plkst. 18 radošajā galerijā - kafejnīcā Sukubs pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Kanādā dzīvojošās latvietes Ērikas Jostes dziesmu cikls Sava vieta uz zemes ar Friča Bārdas dzeju, informēja pasākuma pārstāve Ilze Dimza.

Vienlaicīgi koncertā vienkopus satiksies  arī mūsdienu autoru dzeja un komponistu veikums vokālās grupas Putni, čellistes Agates Ozoliņas, pianistes Līgas Kārkliņas un aktiera un dzejnieka Ērika Vilsona izpildījumā.

Sadarbojoties Latvijas Rakstnieku savienības literārās jaunrades veicināšanas un kultūras programmas Piejūras pilsētu Literārā akadēmija un vokālai grupai Putni, tās vadītājai Antrai Dreģei ir tapusi mūsdienu mūzikas un dzejas koncertprogramma. Koncertā Mūzika un dzeja. Satikšanās romantiskā Ērikas Jostes mūzika mīsies ar K. Pētersona un P. Plakida instrumentālo kamermūziku un dažādu mūsdienu dzejas autoru darbiem dzejnieka, aktiera un režisora Ērika Vilsona lasījumā.

Skanēs gan mazliet romantiska, gan mazliet skarba un sarkastiska dzeja, kuras autoru starpā minami Anna Auziņa, Ingmāra Balode, Gaiķu Māris, Marts Pujāts, Artis Ostuops, Madara Gruntmane, arī vairāk zināmi autori Inese Zandere, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš un Ronalds Briedis, Pēteris Dragūns u.c.

Ērika Joste ieguvusi mūzikas Bakalaura grādu Toronto Universitātē un Asociācijas diplomu Toronto karaliskās mūzikas konservatorijā. Šogad viņa ir studējusi Jazepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, Rīgā - kompozīciju pie Selgas Mences, instrumentāciju pie Jura Karlsona un elektroakustisko mūziku pie Rolanda Kronlaka. Ērikas muzikālais stils iekļauj tradicionālo harmoniju ar džeza elementiem, kā arī modernās tehnikas. Tomēr, mūzika vienmēr paliek patīkama, eleganta un ikvienam saprotama. Viņas galvenie skaņdarbi ir rakstīti balsīm, klavierēm, stīgu, saksofonu vai klarnešu kvartetam, kā arī citām mazajām instrumentu grupām.

Vokālā grupa Putni dibināta 1993. gadā. To veido astoņas dziedātājas, kuras savu meistarību guvušas, dziedot Latvijas profesionālajos koros un vokālajās grupās, kā arī uzstājoties kā solistes un diriģentes dažādos muzikālos projektos. 

Ansambļa koncerti saņēmuši plašu augstu novērtējumu Latvjā, Eiropā, Austrālijā, Japānā un Savienotajās Valstīs. Grupas repertuāra spektrs ietver latviešu tautas dziesmas, latviešu un ārzemju autoru jaundarbus, klasisko un viduslaiku komponistu darbus, arī džeza un rokmūzikas elementu caurvītas kompozīcijas.

Agate Ozoliņa, profesores Eleonoras Testeļecas čella klases absolvente, vairāku konkursu laureāte ir aktīvi koncertējoša soliste un dažādu kameransambļu dalībniece, kā arī čella pedagoģe un orķestra čelu grupu darba vadītāju Rīgas 6.vidusskolā.

Līga Kārkliņa ir koncertējoša pianiste, koncertmeistare, dažādu kameransambļu dalībniece. Klavierspēli sākusi mācīties Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā absolvējusi Arņa Zandmaņa klasi, iegūstot bakalaura grādu un tagad turpina studijas maģistrantūrā Daces Kļavas klavierpavadījuma klasē. Sadarbojusies ar tādiem Latvijā un Eiropā pazīstamiem māksliniekiem kā Kristīni Gailīti, Airu Rūrāni, Armandu Siliņu, Ievu Paršu, Evitu Zālīti, Ilonu Meiju, Intu Dālderi, Nikolaju Popovu un citiem. Sadarbojusies arī ar Latvijas Radio Kori uc.

Ēriks Vilsons ir aktieris, režisors, dramaturgs un dzejnieks. Vairāk kā 30 gadus strādājis Liepājas teātrī, filmējies vairākās filmās, spēlējis JRT (Trīs māsas, 2005), Latvijas Nacionālajā teātrī (Zudušo laiku citējot, 2012), vairāku lugu autors, raksta arī dziesmu tekstus teātrim. Izglītību ieguvis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra nodaļā (drāmas teātra un kino aktieris, 1982), pabeidzis maģistra līmeņa rakstniecības studijas Liepājas universitātē. Saņēmis Spēlmaņu nakts balvu kā Gada aktieris otrā plāna lomā - par lomu izrādē Santa Krusa Liepājas teātrī (1995).

Koncerta biļešu cena 5 EUR. Biļetes būs nopērkamas norises vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja