Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ģitārists Jānis Bērziņš piedāvā leģendāro Dzimto valodu pavisam jaunā skanējumā

Ģitārists un komponists Jānis Bērziņš, gatavojoties solokoncertiem Liepājā un Saldū, aranžējis un ierakstījis slaveno grupas Līvi dziesmu Dzimtā valoda, izpildītu ar vienu akustisko ģitāru, tādējādi piešķirot skaņdarbam iepriekš nedzirdētu skanējumu. Deviņu cilvēku radošā komanda dziesmu papildinājusi arī ar provokatīvu video.

Ainara Virgas skaņdarbs izdots 1985. gadā kā protests pret Latvijā valdošo totalitāro režīmu. Dziesma, kuras atskaņošanas laikā klausītāji nereti cēlušies kājās un dziedājuši tai līdzi, Bērziņam allaž likusies aizkustinoša. "Pret šo dziesmu man ir milzīga cieņa. Valoda ir tautas identitātes pamats un valstiskuma kodols, un tai ir īpaša vērtība. Izveidot instrumentālo apdari uz vienas akustiskās ģitāras šai dziesmai bija liels izaicinājums. Es vēlējos veidot tādu aranžējumu, lai cilvēki, klausoties ģitāras skaņās, varētu sadzirdēt dziesmas vārdus," skaidro mūziķis.

"Strādājot pie klipa, sapratām, ka vēlamies piedāvāt laikmetīgu vizuālo interpretāciju dziesmas instrumentālajai versijai. Balstoties uz pagātnes notikumiem un atrādot tos mūsdienu estētikā, radījām mūzikas videoklipu, kas stāsta par laušanos brīvībā," klipa ideju izklāsta režisore Tīna Pankūka.

Ģitārists Jānis Bērziņš ir uzstājies kopā ar Donu, Intaru Busuli, Lauri Reiniku un daudziem citiem Latvijā atpazīstamiem māksliniekiem. Konkursa Riga Jazz Stage 2017 laureāts, Academy of Contemporary Music un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas džeza ģitārspēles programmas absolvents ir izveidojis virtuozu solo koncertprogrammu, ko prezentēs Liepājā un mūziķa dzimtajā pilsētā Saldū. Koncertos skanēs vairākas jaunas apdares atpazīstamām latviešu dziesmām, kā arī Jāņa Bērziņa oriģinālās kompozīcijas un pasaulē atzīti ģitārmūzikas meistardarbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja