Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Grupa Jazzatomy laiž klajā albumu Colors Of Summer

18. janvārī plkst.19 Zirgu ielas koncertzāles telpās Kaļķu ielā 11a notiks džeza grupas Jazzatomy debijas albuma Colors Of Summer prezentācija, informēja grupas pārstāve Evilena Protektore.

Kolektīvu Jazzatomy izveidoja divi džeza mūziķi — pianists Artjoms Sarvi un dziedātāja Evilena Protektore. Kolektīvā piedalās tradicionāls džeza ansamblis, kas sastāv no bungām, kontrabasa, klavierēm, pūšamo instrumentu sekcijas un vokāla, integrējot tajā klasisko stīgu kvartetu, turntable mākslinieku (elektronika), Čīles tautas instrumentus, hip hop kultūras elementus, tādejādi apvienojot četras dažādas muzikālas kultūras.

"Šis projekts mums ir ļoti tuvs sirdij, jo te mēs varam izpausties un eksperimentēt. Tā kā instrumentu salikums ir diezgan neierasts, tas padara komponēšanas un aranžēšanas procesu vēl izaicinošāku," stāsta Artjoms Sarvi.

Skaņdarbus ierakstījis Ivars Ozols Sound Division ierakstu studijā, ar tiem strādājis skaņu režisors no Francijas — Luc de La Selle, bet skaņas pēcapstrādi veicis Vladimirs Tuzovs. Albuma dizainu veidojis Vadims Kožins, izmantojot mākslinieces Alisas Adamsones speiāli šim projektam gelznotas abstrakcijas. 

"Šis albums kļuva par vienu lielu piedzīvojumu un eksperimentu ne tikai mums, komponistiem un izpildītājiem, bet arī tiem cilvēkiem, kuri strādāja pie tā, lai mūsu mūzika nonāktu līdz klausītājam. Viens no šiem piedzīvojumiem ir sadarbība ar Luku, kurš veica skaņas apstrādi, ceļojot pa Eiropu savas programmas Euro'PA ietvaros. Tāpēc viss process nedaudz ieilga, jo dažreiz viņš ir bijis vietās gandrīz bez interneta pārklājuma un iespējas pārsūtīt materiālu, lai mēs varētu to noklausīties. Par eksperimentu kļuva arī sadarbība ar jaunu Latvijas mākslinieci Alisu Adamsoni, kura zīmēja gleznas, klausoties mūsu mūziku," stāsta Evilena.

Albuma prezentācijas koncertā piedalīsies: Evilena Protektore - vokāls, Artjoms Sarvi - klavieres, Krišjānis Bremšs - sitaminstrumenti, Jānis Rubiks - kontrabass, Toms Rudzinskis - saksofons, Kristaps Lubovs - saksofons, basa klarnete, Valters Šmits - saksofons, Ivars Brīnums - vijole, Darja Kuzma (bij. Skriļa) - vijole, Diāna Anna Zaharova - alts, Justīne Baulina - čells, PM2THEAM - turntable mākslinieks Dmitrijs Šaligins, Miguel Andres Hernandez Giraldi - perkusijas

Ieeja uz pasākumu par ziedojumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja