Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Latvian Voices aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu Hanzas peronā

Ceturtdien, 12. decembrī, plkst. 19 kultūras un mākslas telpā Hanzas perons vokālā a cappella grupa Latvian Voices ar divdaļīgu koncertu svinēs savu radošās darbības desmito gadadienu, informēja grupas pārstāvji.

Koncerta pirmajā daļā pirmatskaņojumu piedzīvos komponistes Lauras Jēkabsones Vox Femme. Iedvesmojoties no Latvijas sieviešu dzīvesstāstiem, Lauras Jēkabsones jaundarbs veidots kā daudzslāņains muzikāls vēstījums, kas, tautasdziesmu tekstiem mijoties ar simboliski spēcīgu latviešu sieviešu dzeju (Martuževa, Ivaska, Zālīte), ieskanoties Latgales tradicionālajiem dziedājumiem un dzīvesstāstu fragmentiem, izlīkumo caur sievietes mūža ritumu un simboliskās paralēlēs atblāzmo mūsu tautas likteņgaitas. Tautasdziesmu poētikas un 20. gadsimtā tapušās oriģināldzejas muzikālais savijums izplūdina robežas starp laikmetiem un paaudzēm, ļaujot klausītājam Vox Femme emocionālo dziļumu atklāt un izdzīvot caur savām personiskajām asociācijām. 

Komponistes Lauras Jēkabsones jaundarbs ir tapis, sadarbojoties ar latviešu folkloras un dzīvesstāstu pētnieci Sanitu Reinsoni. Koncerta režisors un videomākslinieks ir Roberts Rubīns. Horeogrāfiju veidojusi Lilija Lipora.

Jubilejas koncerta otrajā daļā būs dzirdamas klausītāju iemīļotākās dziesmas – Latvijas un ārzemju populārās mūzikas kaverversijas, kā arī Ziemassvētku laika melodijas.

Grupa, kas 2009. gadā izveidojās kā projektu sastāvs koncertdarbībai Vācijā, strauji ieguva starptautisku atzinību a cappella pazinēju vidū Eiropā un ārpus tās. Kopš 2012. gada grupa darbojas kā profesionāla vienība, regulāri uzstājoties ASV, Āzijā un Eiropā, kā arī rīkojot savu a cappella mūzikas festivālu Valmierā. Latvijas klausītāju vērību grupa ieguva 2014. gadā, kļūstot par Rīga 2014, Eiropas Kultūras galvaspilsētas, muzikālo seju. 10 gadu laikā grupa ir ieskaņojusi 7 ierakstu albumus sadarbībā ar pašmāju un ārzemju producentiem.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja