Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Tautumeitas izdod albumu Skrejceļš un gatavojas vasaras koncertam Skultes ostā

Etno mūzikas grupa Tautumeitas laiž klajā albumu Skrejceļš, kas veidots kopā ar jau ilglaicīgo grupas mūzikas producentu Reini Sējānu un zviedru producentu Povelu Olsonu (strādājis ar grupu Prāta vētra), informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Albumā Skrejceļš apkopotas 14 dziesmas, ieskaitot jau iznākušos singlus Muoseņa, Guli guli, Panama un Mežā. Grupas dalībniece Asnate Rancāne stāsta, ka  jaunais albums esot kā vēstnesis brīvībai un iedvesmai, kas grupas iekšienē ir briedusi jau kopš pirmā albuma izdošanas: "Jauni mūzikas stili, žanru savienojumi un neparastas etno mūzikas pērles satiekas šajā albumā un veido to sajūtu, kas rodas, lidmašīnas dzinējiem ieslēdzoties uz skrejceļa."

Albuma tapšanas procesā piedalījušies mūziķi: Staņislavs Judins, Elvis Lintiņš, Mārtiņš Miļevskis, Aleksejs Bahirs, Edgars Zilberts, Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Ingars Viļums un grupas Tautumeitas dalībnieces: Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Laura Marta Līcīte, Ilona Dzērve, Laura Vārpiņa un Gabriēla Zvaigznīte.

Albums CD formātā pieejams grupas interneta veikalā, savukārt saglabāt to savā mūzikas bibliotēkā var šeit:

Albuma dizainu veidojusi Alise Sondore, tajā iekļaujot vēsmas no šobrīd pasaulē ļoti aktuālās un mūsdienīgās Āzijas. Savukārt grupas mūzikas videoklipos ietverti dziļi latviski un senās tradīcijās balstīti simboli un sižeti, un pēc grupas teiktā "pats aizraujošākais ir šīs divas pasaules – mūsdienīgo un vēsturisko – savienot caur mūziku. Arī šodien mēs dzīvojam ļoti duālā pasaulē. Mēs saskaramies ar karu Ukrainā, zvērīgu un prātam neaptveramu nežēlību, par kādu daudzi no mums dzirdējuši vien dziesmās un priekšteču stāstos. Un šodien mēs dziedam šīs dziesmas ar vēl lielāku jēgu – lai vienotos, dziedinātos un paustu nostāju!"

Vienu no albumā iekļautajām dziesmām Rūžiņu duorziņā grupa velta Ukrainas iedzīvotājiem: "Mēs to veltām tiem, kas šobrīd pārdzīvo neizsakāmas sāpes, šķiroties no saviem brāļiem un māsām, bērniem un dzīvesbiedriem, vecākiem un vecvecākiem, visiem, kas zaudē savas mājas un rāda piemēru visai pasaulei, kā aizstāvēt savu zemi, savas vērtības un savu tautu. Mēs apbrīnojam ukraiņus un caur mākslinieces Terēzes Talitas Rozenblates veidotajām animācijām godinām Ukrainas tautas simbolus. Brāļi un māsas, mēs jūs jūtam!"

Jāatgādina, ka grupas Tautumeitas šīs vasaras lielkoncerts ar nosaukumu Skrejceļš norisināsies 26. augustā Skultes ostā, Saulkrastos. Biļetes uz koncertu pieejamas šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja