Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grupas X Ambassadors Rīgas koncerta iesildītāji būs Neon Saturdays

13. martā koncertzālē Palladium uzstāsies ASV indīroka grupa X Ambassadors, kuru iesildīs viena no šī brīža skaļākajām pašmāju grupām Neon Saturdays.

13. martā koncertzālē Palladium uzstāsies ASV indīroka grupa _X Ambassadors_. Grupa atzīmēs sava jaunā albuma Orion, kā arī singla In Your Arms izdošanu, kas 2019. gada jūnijā tapis sadarbībā ar deju mūzikas producentu Illenium.

X Ambassadors Rīgā iesildīs viena no šī brīža skaļākajām pašmāju grupām Neon Saturdays. Mūziķu apvienības singli Phoenix, Get Up un Gravity ir ieguvuši atzinību arī ārpus Latvijas robežām, iekļūstot radio staciju rotācijā Vācijā, Austrijā, Lielbritānijā, kā arī ielaužoties ASV koledžu radio top 200. Grupas dalībnieki ir pagodināti par iespēju iesildīt publiku pirms X Ambassadors. "Šie ir pasaules līmeņa mūziķi, kuru daiļrade izstaro spēcīgas emocijas, autentiskumu un patiesumu. Šīs lietas mūs četrus iedvesmo visvairāk," pauž Neon Satudays solists Andris Ēvelis, piebilstot, ka X Ambassadors dziesmas ir neatņemama grupas dalībnieku pleilistu sastāvdaļa. 2019. gadā Neon Saturdays sāka apjaust jaunus muzikālos apvāršņus un izdeva savas pirmās trīs dziesmas latviešu valodā. No tām, dziesma Tik skaļi, kurā piedalās arī Reiks, ir iekļuvusi Latvijas Radio Muzikālās bankas fināla top 15. Pašlaik grupa strādā pie jauna materiāla, kas drīz nonāks pie klausītājiem.

X Ambassadors pelnīti tiek dēvēti par alternatīvās mūzikas jaunajiem varoņiem. Viņu dziesma Litost iekļauta filmas The Host skaņu celiņā, bet Renegades, kuru daudzi atpazīst arī no automašīnas Jeep Renegade reklāmas, atradusies Billboard alternatīvās mūzikas topa virsotnē 12 nedēļas pēc kārtas. X Ambassadors koncertējuši kopā ar tādiem mūziķiem kā Imagine Dragons, Jimmy Eat World un The Mowglis.

Platīna statusu ieguvušais albums VHS pārvērta X Ambassadors no alternatīviem rokeriem un Bruklinas indīroka autsaideriem Billboard varoņos. Šis albums ir intīms ieskats Sema Herisa un viņa brāļa Keisija Herisa jaunības mirkļos, un to paspilgtina brāļu mājas video, agrīno ierakstu un mēģinājumu audio fragmenti. Kopā ar albumu klajā nāca grupas vizītkarte - hiti Unsteady un Renegades, trīs gadus ilga turneju odiseja un dalība virknē augsta līmeņa festivālu. Herisa daiļrade kļuva arvien personiskāka, un tas izpaudās sirsnīgi trauslajos 2018. gada singlos Joyful un Don’t Stay, kā arī aizveda grupu plašā Ziemeļamerikas turnejā. Vienmēr būdami pateicīgi savām saknēm, X Ambassadors pagājušā gada septembrī atgriezās dzimtajā Itakā Cayuga Sound festivālā, kur divas dienas uzstājās un vāca ziedojumus vietējām labdarības organizācijām.

Dziesma Boom no 2019. gadā izdotā albuma Orion kļuva par himnu personiskai revolūcijai un empātiskai atdzimšanai. Albuma noformējums veidots Braila rakstā dzelteni melnā krāsu gammā. Keisijam Herisam, kura redze kopš dzimšanas ir tikai 10%, šī ir pirmā reize, kad viņš pats vizuāli var novērtēt sava darba augļus. Koncertos Heriss šķiet vienkārši stilīgs mūziķis tumšās brillēs, taču brīdī, kad viņš pasniedzas pēc sava spieķa, skatītāji pēkšņi apjauš, ka viņš neredz. Pateicoties grupas popularitātei, Keisijs Heriss kļuvis par visu mūziķu ar īpašām vajadzībām pārstāvi un balsi un cīnās par viņu tiesībām. "Mūsu mūzika vēsta par to, ka redzam parastās lietās neparasto. Mēs sakām nē diskriminācijai un neiecietībai," stāsta Heriss.

Biļetes pieejamas www.bilesuserviss.lv

 

       

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja