Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Hiphopa mākslinieki Ozols, Kurts, SourJ un YAM izdod kopīgu dziesmu

Atgādinot par vienu no šīs vasaras vērienīgākajiem hiphopa mūzikas pasākumiem Latvijā un aicinot sestdien, 2. jūlijā, uz koncertu Grobiņas pilsdrupās, hiphopa vecmeistars Ozols izlaidis cypher*, kurā viņam pievienojies arī līdzgaitnieks Kurts un jaunās hiphopa skolas pārstāvji – SourJ un YAM.

Cypher iekļautā mākslinieku izvēle nav nejauša, jo tieši šie reperi kāps uz vienas skatuves ar Ozolu koncertā Grobiņā jau šajā nedēļas nogalē. "Katrs no cypher dalībniekiem ir atšķirīgs, tāpēc, kā jau tas dzirdams arī mūsu kopīgi radītajā cypher, arī koncerts būs daudzveidīgs – dažādām noskaņām un tematiskajiem vēstījumiem bagāts. Katrs klausītājs noteikti varēs dzirdēt kaut ko sev tuvu un tīkamu," par koncertu un mākslinieku izvēli stāsta Ozols. Viņš arī norāda, ka koncertā piedalīsies arī Prusax un klausītājiem būs iespēja dzirdēt izpildītāju aktuālākās dziesmas. 

Kopīgajā cypher mākslinieki atļāvušies atkāpties no kādas konkrētas tēmas un izpaudušies aiz okeāna tik populārajā, enerģiski piesātinātajā Detroitas stilā, ko raksturo asas, trāpīgas vārdu spēles, bet ne vienmēr - ritmisks izpildījums. Ozola un kolēģu cypher mūzikas autors ir hiphopa klausītājiem labi zināmais reperis un bītmeikeris Xantikvariāts.

*Cypher jeb saifers ir viens no repa pamatelementiem, kurā vairāki dalībnieki viens pēc otra skaita savas sarakstītās rindas. Tas var būt kādā vienotā tēmā vai arī brīvas izpausmes formā par jebko citu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja