Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Iespēja klausīties un personīgi parunāties

Liepājas koncertzāles sēriju Personīgi sāks grupa Zāle

Jauna koncertu sērija Personīgi tiks atklāta Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamerzālē šosvētdien, 25. martā, plkst. 16. Sešos koncertos klausītāji tiks aicināti iepazīt ne tikai izpildītāju piedāvātās mūzikas skanējumu, bet arī tuvāk uzzināt par šo radošo personību ceļu līdz skatuvei un mūzikas radīšanas procesu. Pirmā jaunajā sērijā uzstāsies postfolka un indie grupa Zāle ar programmu Klusais koncerts.

"Esam izveidojuši jaunu kamerzāles sēriju Personīgi ar nodomu attīstīt un dot nozīmīgu vietu mazo formātu koncertu baudīšanai tiešākā un personīgākā veidā. Muzikālā vēstījuma nepastarpinātai saņemšanai vēlamies radīt tuvāku, brīvāku un atvērtāku enerģijas apmaiņu starp izpildītājiem un klausītājiem. Sēriju īpašāku padarīs mūsu iecere pēc koncertiem veidot neformālas mākslinieku un klausītāju tikšanās – veicināt savstarpējas sarunas," ar sērijas ieceri iepazīstina idejas autore un Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča. Viņa arī vadīs pēckoncertu sarunas. Līdz vasaras sākumam sērija piedāvās pirmos trīs dažādu žanru projektus.

""Zāle" ir tāds ļoti ietilpīgs jēdziens, kas ietver gan zāles smalkumu, gan zāles dzīvotgribu, gan izturību un spēku, arī to, ka tā ir dažāda, visvisāda," grupas nosaukumu komentē viens no tās dibinātājiem Pēteris Draguns. Grupas radītajā autormūzikā ieskanas postfolka elementi, taču tās repertuārā ir arī dzidras un liriskas romances un balādes. Tai raksturīgas arī rotaļīgas un sirsnīgu noskaņu caurvītas dziesmas, kas it kā aicina nekad nepazaudēt sevī bērna skaidro un atvērto pasaules uztveri. Ne velti mākslas pētnieks Ilmārs Šlāpins prognozē, ka Zālei ir visas izredzes kļūt par neohipiju kulta grupu. Pirms pieciem gadiem izveidotā grupa, kurā muzicē Pēteris Draguns, Marta Kreituse, Kasandra Kaņepe, Dace Zariņa, Aivars Smirnovs, Kira Maija Kirsanova un Harijs Vagrants, jau izdevusi divus albumus: Viņa (2015) un Viņš (2016). Debijas albums ieguvis Zelta mikrofona 2015 balvu kategorijā Labākais tautas un pasaules mūzikas albums. Klusā koncerta noskaņu Liepājā papildinās mākslinieka Alda Bičevska veidotās videoprojekcijas.

Koncertu sērijas turpinājumā – Otrajās Lieldienās 2. aprīlī plkst. 16 – klavesīniste Aina Kalnciema pārlūkos dažādu gadsimtu klavesīnmūziku, sākot no Domeniko Skarlati baroka laika sonātēm, Dmitrija Bortņanska un Jozefa Nikolā Rojē darbiem un beidzot ar mūsdienu latviešu kompozīcijām – Jura Karlsona Sāpju cerību noktirni un Pētera Vaska Cantata. 27. maijā ar programmu Skaņu gleznas Liepājā uzstāsies saksofonista Kārļa Auziņa Kopenhāgenā izveidotais starptautiskais džeza kvartets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja