Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Instrumenti albuma dizainu veidojuši skaņu vibrāciju iespaidā

Grupa Instrumenti piedāvā ieskatīties sava gaidāmā debijas albuma Tru mākslinieciskā noformējuma tapšanas procesā. Katrs albuma bukletā redzamais mākslas darbs ir skaņas radīts. Ikvienu no 14 albumā iekļautajiem skaņdarbiem Instrumenti pārvērtuši krāsainā zīmējumā, portālam Diena.lv pavēstīja grupas pārstāvji.

„Mūsu studija vēl joprojām atgādina izdemolētu krāsu laboratoriju. Malās sakrautas krāsu nolietas skandas un apšļakstītas bungas. Sienas, grīda un griesti nav tīrāmi, taču ir patiess prieks par paveikto. Sākotnēji bija nelielas bažas, ka visi skaņas vibrācijas radītie attēli būs ļoti līdzīgi, taču katrs krāsu darbs ir izveidojies savādāks un attiecīgo dziesmu raksturojošs,” stāsta grupas dalībnieks Shipsi. Albuma dizaina konceptu veidojis Miķelis Baštiks un tā radīšanas procesu iemūžinājis Eduards Zagainovs un Ivars Trautmanis. Video apskatāms grupas Instrumenti Vimeo kanālā www.vimeo.com/instrumenti.Grupas Instrumenti albums Tru tiks izdots 30. augustā, un jau nākamnedēļ tas būs pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā. Albuma prezentācijas pasākums, kā sola paši mākslinieki – ar lielu jaudu - norisināsies Sapņu fabrikā. Uz prezentācijas pasākumu biļetes nopērkamas nebūs, taču grupa sola parūpēties arī par tiem, kas pie ielūgumiem netiks – nākamās nedēļas sākumā grupa Instrumenti izziņos kādu publisku pasākumu, kurā piedalīties varēs ikviens. Turklāt portāls Diena.lv grupas Instrumenti albuma prezentācijas koncertu translēs tiešraidē.Grupas Instrumenti albums Tru tika ierakstīts janvārī Greenhouse studijā Reikjavīkā, kur Instrumenti atgriezās maijā, lai strādātu pie skaņdarbu miksēšanas.Tru māsterēšana jeb skaņas pēcapstrāde tika uzticēta Aleksam Vārtonam leģendārajā Abbey Road studijā Londonā. A. Vārtons, kurš strādājis pie pasaules mēroga mākslinieku albumiem (to skaitā Gorillaz, Beastie Boys, Radiohead), grupas Instrumenti debijas albumu novērtējis atzinīgi: „Man bija neviltots prieks strādāt ar grupu Instrumenti. Viņu radītajai mūzikai piemīt neticami piesātināta un bagāta skaņa, ko caurvij apburošas harmonijas. Noteikti gribu uzslavēt arī albumā ieguldīto tehnisko darbu, Tru uzskatu par nevainojami producētu albumu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja