Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Instrumentu debijas albumam Tru piešķirts Zelta diska statuss

Pagājušā gada augustā grupas Instrumenti izdotais debijas albums Tru, kurā iekļautas 14 dziesmas, sasniedzis Zelta diska statusu.Lai pašmāju mākslinieku izdotajiem albumiem tiktu piešķirts Zelta diska statuss, jābūt pārdotām vismaz 5000 albuma kopiju.

Tru tika ierakstīts Greenhouse studijā Reikjavīkā, tā māsterēšana jeb pēcapstrāde veikta Abbey Road studijā Londonā, un tā tapšanā piedalījušies producenti un aranžētāji, kas strādājuši pie dziedātājas Bjorkas, islandiešu grupas Sigur Rós, Jónsi un citiem pasaules klases mākslinieku ierakstiem. Albumu līdzproducējis Gatis Zaķis, un tā mākslinieciskā noformējuma autors ir Miķelis Baštiks.

Februāra beigās notikušajā Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā Tru tika atzīts par 2011. gada labāko pop albumu, bet tajā iekļautais singls Pilnīgi viens ir kategorijas Gada labākā dziesma laureāts, trešo reizi ceremonijas laikā Instrumenti uz skatuves kāpa, lai saņemtu balvu par Pilnīgi viens kā gada labāko video klipu.

Pagājušā gada nogalē Arēnā Rīga grupas Instrumenti rīkotais koncertšovs Tru tika atzīts par vienu no nozīmīgākajiem 2011. gada notikumiem Latvijas kultūras dzīvē, par ko grupa saņēmusi gan Dienas gada balvu kultūrā 2011, gan arī raidījuma 100g kultūras balvu Kilograms kultūras.

Līdz šīs vasaras sākumam Instrumenti sola Arēnas Rīga koncertu Tru izdot DVD un BluRay formātā, pie kā šobrīd notiek aktīvs darbs. Instrumenti DVD un BluRay diskā būs iekļauti arī vairāki papildus materiāli, kas ļaus ieskatīties koncerta vairāku mēnešu ilgušajā sagatavošanas procesā, kā arī koncerta aizkulisēs brīdi pirms koncerta.

Šī mēneša beigās, 30. martā Instrumenti jau trešo reizi kāps uz mūzikas kluba Rock Cafe skatuves festivālā Tallinn Music Week Tallinā, Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja