Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Intars Busulis noslēdz Valtam Pūcem veltītās koncertsērijas pirmo sezonu

No šā gada februāra par godu komponista Valta Pūces 60 gadu jubilejai norisinājās viesistabas videokoncertu sērija Tuvplāni, kurā piedalījās grupas Prāta vētra un Dagamba, kā arī dziedātājs Ralfs Eilands. Noslēdz Tuvplānu lapā interneta vietnē YouTube atrodamo koncertsēriju Intars Busulis kopā ar Abonementa orķestri, kas arīdzan paviesojās viesmīlīgās Pūču ģimenes mājās līvu krastā.

Ikmēneša viesistabas videokoncertos mākslinieki izpildījuši gan Valta Pūces labākās dziesmas, gan savus oriģināldarbus. Šajā gadījumā Busulis ar kolēģiem izvēlējies izpildīt Valta Pūces skaņdarbus ar Raimondas Vazdikas vārdiem – Tukšas glāzes un Eju viens, kā arī paša sacerēto dziesmu Debesis ar Kārļa Vērdiņa vārdiem un kopā ar komponistu Kārli Lāci tapušo kompozīciju Tuksnesis ar Jāņa Elsberga vārdiem.

Uz viesistabu uzaicinātie mūziķi starp dziesmām pastāsta publiski vēl nedzirdētus stāstus par sadarbību un draudzību ar komponistu, kā rezultātā garantēts ne tikai muzikālais baudījums, bet arī neizbēgama jautrība. Intara Busuļa viesošanās loģiski nav nekāds izņēmums. Drīzāk pat otrādi – iespējams, ka šī ir visdelverīgākā Tuvplānu sērija, jo ar Intaru citādāk gluži vienkārši nav iespējams.

"Man bija liels pārsteigums beidzot tik tiešām iepazīties ar grupas Marana daiļradi!" saka Intars. "Nezināju arī, ka tai bija tik zvaigžņots sastāvs – Raimonds Ozols, Normunds Šnē, Valta sieva Dace Pūce, par kuru līdz šim domāju tikai kā par kino un TV režisori… Iedziļinājos Maranas daiļradē, jo vēlējos izvēlēties dziesmas tieši no tās, un visvairāk man iepatikās šīs divas. Ar Valtu gan esam čomi jau kādu laiku. Dziesmu nezināšana nenozīmē, ka nezinām cits citu kā cilvēki. Labu stāstu par jubilāru man netrūka uzreiz, jo esam kopā rakstījuši dziesmas i ar moldoviešiem, i ar gruzīniem, kas, protams, jau pasaka daudz. Bija ļoti daudz mākslas un tam bija arī sekas. Joprojām savstarpējā komunikācijā ar Valtu mēdzam lietot frāzes no tā radošā procesa. Vārdu sakot – visu cieņu Meistaram, kurš ir lielisks cilvēks un komponists. Cepuri nost, liels gods zināt, pazīt un joprojām iepazīt!"

Koncertsērijas Tuvplāni organizētāji ir uzņēmējs un pasākumu vadītājs Sandis Miltovičs kopā ar komponista dēlu Valteru Pūci, kurš visupirms zināms kā grupas Dagamba dibinātājs, komponists un producents. Abi ar nepacietību gaida nākamo Tuvplānu sezonu, kas pagaidām vēl ir ieceres stadijā.

"Šis projekts ir visbrīnišķīgākā dzimšanas dienas dāvana manā mūžā!" jau paspējis rezumēt pats jubilārs, komponists Valts Pūce.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja