Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Itāļu komponista Džovanni Paizjello opera Dzirnavniece latviešu valodā

Mūzikas akadēmijas operstudija Figaro aicina uz itāļu komponista Džovanni Paizjello operas Dzirnavniece izrādi Ināras Sluckas režijā. Tā notiks 27. novembrī plkst. 16 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē, informēja JVLMA pārstāve Jana Lāce.

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, diriģenta Viestura Gaiļa vadībā jautrā izrāde izskanēs latviešu valodā divos cēlienos. Režisore – Ināra Slucka, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš. Par tērpiem parūpējusies Evija Dāboliņa. Amizantos galveno varoņu piedzīvojumus izdzīvos talantīgs topošo operdziedoņu sastāvs. Lomās: Rakelīna – Vlada Kitova, Donna Eižēnija – Luīze Anna Kalniņa, Amaranta – Kitija Mināte, Dons Kaloandro Pirolo – Dainis Kalnačs, Luidžīno – Renārs Austrums, Niks Freimanis, Fistofolo – Mārtiņš Ivulis, Dons Rospolone – Artis Muižnieks.

Operas libretu no itāļu valodas tulkojušas Irma Pavāre un Olga Kitova, savukārt muzikālo tekstu un aranžiju operstudijas Figaro pavadošajai grupai veidojis Viesturs Gailis.

Itāļu komponists Džovanni Paizjello (1740–1816) ir klasicisma mūzikas pārstāvis – viens no sava laika pazīstamākajiem operu komponistiem. Tā kā skaņradis pats apguvis vokālās mūzikas mākslu, viņš lieliski pārzināja arī dziedātāja balss specifiku un iespējas. Kopumā radījis 94 operas. Komiskā opera Dzirnavniece (La Molinara, 1788) ir brīnišķīgs piemērs Džovanni Paizjello spējai komponēt graciozi dzirkstošas un skaistas melodijas. Operas duets Nel cor più non mi sento ir uzskatāms par vienu no komponista izteiksmīgākajiem mūzikas paraugiem. Izrādē tas izskan divas reizes – vispirms Rakelīna to dzied kopā ar Donu Kaloandro Priolo un tad ar Fistofolo.   

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja