Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izcilais pianists Nikolass Angeličs uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri

Lielajā ģildē, 12. janvārī plkst. 19 notiks koncerts Angeličs. Bēthovens. Poga. Harmonija, kurā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar vienu no pasaules izcilākajiem pianistiem Nikolassu Angeliču, informēja orķestra pārstāve Dagnija Dižbite.

Programmā LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā skanēs Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts un Sergeja Prokofjeva Piektā simfonija. 

Nikolass Angeličs ir visā pasaulē pazīstams pianists ar spēcīgu skatuvisko harismu un oriģinālu muzikalitāti. Viņš vairākkārt sadarbojies ar Andri Pogu ievērojamos Eiropas mūzikas namos, un iepriekš viesojās Rīgā 2015. gada rudenī, kad un kopā ar LNSO un Andri Pogu atskaņoja Roberta Šūmaņa Klavierkoncertu.

2003. gadā Angeličs debitē ar Ņujorkas filharmoniķiem un Kurtu Mazūru Linkolna centrā. Drīz viņš saņem uzaicinājumu no Vladimira Jurovska Maskavā atklāt Krievijas Nacionālā orķestra koncertsezonu. Angeličs sadarbojies ar Francijas Radio filharmoniķiem, Orchestre de Paris, Francijas Nacionālo orķestri, Sanktpēterburgas filharmonijas SO, Tulūzas orķestri, Štutgartes Radio orķestri, Pitsburgas simfoniķiem, Londonas filharmoniķiem, Mālera kamerorķestri u. d. c.

Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts ir viens no savdabīgākajiem žanra paraugiem – smalka, sapņaina fantāzija, kuras ritējums ikreiz sagādā pārsteigumus.

Sergeja Prokofjeva Piektā simfonija ir ģeniālā krievu meistara magnum opus, tā komponēta 1944. gadā un, pēc paša autora teiktā, rezumē nozīmīgu viņa daiļrades posmu. Labas simfoniskās mūzikas scienītājiem vispār te ir viss, ko var vēlēties, – majestātisks mērogs, raksturīgas intonācijas, motorisks “draivs”, traģisks izmisums un spēcīgs dzīvības apliecinājums.

Pirms koncerta plkst. 18.18 Lielās ģildes Minsteres zālē notiks Pirmskoncerta sarunas, ko vadīs Orests Silabriedis. Ieeja bez maksas, uzrādot koncerta biļeti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja