Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdots pirmais izcilo pianistu Osokinu albums Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā

Sadarbībā ar Nacionālo ierakstu namu SKANI ir tapis pirmais visu trīs Osokinu ieskaņots albums Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā, informēja mūziķu pārstāve Daiga Bināne.

Tajā katra mūziķa individualitāte summējas latviešu mūzikas panorāmas veselumā. Sergejs Osokins ir ieskaņojis Jāņa Zālīša un Jāņa Ivanova mūziku, Georgijs – Ādolfa Skultes un Pētera Vaska darbus, bet Andrejs Osokins – Artūra Maskata un Jāzepa Vītola skaņdarbus. Albumu izcilie pianisti ir veltījuši mūsu valsts simtgadei.

Iepazīstot pianistus Sergeju Osokinu (1960), Andreju Osokinu (1984) un Georgiju Osokinu (1995), iepazīstam vienu no Latvijas spilgtākajām mūziķu dzimtām. Viņi visi trīs ir Latvijas valsts augstākā apbalvojuma mūzikā – Lielās Mūzikas balvas – laureāti (Sergejs – 2004., Andrejs – 2008., Georgijs – 2015. gadā). Kopš 2015. gada tēvu un dēlus Osokinus regulāri var dzirdēt muzicējam arī kopā. Pie tam – ne tikai kā solistus, kuri satikušies uz vienas skatuves un vienā koncertā, bet arī repertuārā, kas pieļauj trīs pianistu kopdarbu. Par saspēli Latvijas publikas tik ļoti iemīļotajos Osokinu dinastijas koncertos Andrejs Osokins ir teicis: “Visinteresantākais tad ir – spēt saglabāt savu individualitāti. Un, nezaudējot individualitāti, veidot vienu veselumu.”

Albums iznācis SKANI Simtgades sērijā, kas tapusi ar VKKF mērķprogrammas Latvijai-100 finansiālo atbalstu. Jau šobrīd tas meklējams Rīgas ierakstu veikalos, bet no 16. marta tas būs pieejams arī visās digitālās straumēšanas un lejuplādes platformās, kā arī nonāks ierakstu tirdzniecības vietās vairāk kā 80 pasaules valstīs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja