Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdots Riharda Lībieša pirmais singls no oktobra beigās gaidāmā albuma

Klajā laists ģitārista un mūzikas autora Riharda Lībieša pirmais singls Caurvīt paralēles no oktobra beigās gaidāmā jaunā albuma Līnijas un miniatūras. Līdz ar singlu publicēts tā videoklips, kura režisors un video autors ir Jānis Romanovskis.

Skaņdarbs Caurvīt paralēles stāsta par esošo robežu pārvarēšanu – gan ārējo, apkārtējās vides uzlikto, gan paša cilvēka radīto iekšējo barjeru pārkāpšanu – un izraušanos, rezultātā sasniedzot jaunu līmeni, daudz augstvērtīgāku un labāku sevis versiju.

Singla ierakstā piedalījies arī bundzinieks Toms Kagainis, kurš iespēlējis ne tikai bungu partiju, bet arī dažādas skaņas, kas radītas ar neskaitāmiem sadzīves priekšmetiem, kuru vidū ir virtuves piederumu komplekts, naži, ar ūdeni pildīta metāla blašķe un daudzi citi, kas iedvesmas lidojuma brīdī ieraksta laikā bija pieejami studijā. Singls ierakstīts skaņu režisora Valērija Černeja vadībā studijā No Fuss Audio Tukumā, kā arī AMFO Music studijā Rīgā.

"Sākotnējā ideja bija radīt albumu tikai solo ģitārai, izmantojot dažādus paņēmienus un ģitārspēles tehnikas. Pēc tam, kad albuma materiāls atklājās vairāk, tomēr kļuva skaidrs, ka šī mūzika pieprasa vēl plašāku pieeju un tās papildināšanu ar citiem instrumentiem un slāņiem. Caurvīt paralēles bija pirmais skaņdarbs, kas radās rakstīšanas procesā, un dzirdamās ģitāras partijas joprojām ir iespējams nospēlēt, izmantojot tikai vienu ģitāru un cilpmašīnu. Protams, ka skanējumu pavisam citā līmenī ir pacēlis gan Toms Kagainis ar ļoti radošu pienesumu no sitaminstrumentu pasaules, gan Valērijs Černejs ar iedvesmošanu ļauties studijas eksperimentu iespējām,"par albumu stāsta Rihards Lībietis.

Singla Caurvīt paralēles režisors un video autors Jānis Romanovskis saka: "Rihards man atsūtīja mūzikas ierakstu un ļāva diezgan brīvu vaļu filmēšanas idejām. Noklausoties skaņdarbu neskaitāmas reizes, atnāca šis klips – mazliet par steigu, mazliet par apmaldīšanos labirintos. Filmējām izmantojot timelapse funkciju, kas parasti redzama krāšņos dabas video, bet šoreiz ļāva spēlēties ar laiku, garas filmēšanas epizodes saspiežot dažās sekundēs."

Singls Caurvīt paralēles dzirdams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, to skaitā arī Spotify

 

Jaunais albums Līnijas un miniatūras ar desmit kompozīcijām klajā tiks laists jau 26. oktobrī. Tas būs otrais Riharda Lībieša oriģinālmūzikas solo albums, kurš idejiski līdzinās mūziķa pirmajam albumam RL Elektronix, kas tika izdots 2015. gadā. Līnijas un miniatūras ierakstā piedalījies Toms Kagainis un vairāki viesmākslinieki. Albums tapis ar AKKA/LAA Autora stipendijas atbalstu.

Rihards Lībietis ir mūziķis un mūzikas autors, kurš regulāri uzstājas un sadarbojas ar dažādiem latviešu māksliniekiem un grupām, kā arī ir kvinteta Rihards Lībietis Orchestra izveidotājs, izpildītās mūzikas autors, kā arī producents un izdevējs visiem grupas albumiem. Rihards Lībietis komponē mūziku arī teātra izrādēm, laikmetīgās dejas uzvedumiem, kā arī īsfilmām un citiem notikumiem, tostarp festivālam Liepājas Mākslas forums radītajām horeogrāfes un režisores Kristīnes Brīniņas izrādēm Izdzīvot bērnus (2021) un izrādei-pastaigai Upe (2020), kas iekļauta Liepājas teātra repertuārā, kā arī Bannija Manro nāve (2017) un Izraidītie (2014) Dailes teātrī u.c.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja