Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izjūt, turpina un debatē ar Bahu

Noslēdzoties profesionālā pūtēju orķestra Rīga rīkotā Starptautiskā komponistu konkursa Windstream 2014 otrajai kārtai, paziņoti seši skaņdarbi, kuri izvirzīti konkursa finālam, kas notiks 19. aprīlī plkst. 19 Lielajā ģildē Rīgā.

To autori ir komponists Djego Dāvids Kuevass Sančess (Spānija), Džirolamo Derako (Itālija), Čārlzs Robins Brouds (Vācija), Gundega Šmite (Latvija), Juka Peka Lehto (Somija) un Nima Goušehs (Lielbritānija).

Visi šie komponisti savus jaundarbus radīja speciāli tādam sastāvam, kāds ir pūtēju orķestris Rīga, un saskaņā ar konkursa moto "Izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu", veidojot muzikālas un saturiskas arkas ar Johana Sebastiāna Baha mūziku. Konkurss notiek Pavasara festivāla Windstream ietvaros un ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikums. Darbus izvērtēja starptautiska žūrija, kurā strādā komponists un diriģents Jans van der Rosts (Beļģija), komponists un diriģents Franko Cesarīni (Šveice), komponists Tošio Mašima (Japāna), diriģents Mārtiņš Ozoliņš un komponists Andris Dzenītis (Latvija).

Klausītāji tiek aicināti uz trim koncertiem Rīgā Lielajā ģildē. Vispirms 17. aprīlī notiks starptautiskās žūrijas koncerts, kurā skanēs Franko Cesarīni, Andra Dzenīša, Tošio Mašimas un Jana van der Rosta skaņdarbi, 19. aprīlī, klātesot darbu autoriem un žūrijai, norisināsies konkursa atklātā fināla kārta, 20. aprīlī sekos laureātu apbalvošanas ceremonija un koncerts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja