Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iznākusi jau ceturtā mūsdienu tautas mūzikas izlase Sviests

Iznākot mūsdienu tautas mūzikas izlasei Sviests IV, kultūras menedžmenta centrs Lauska rīko albuma atvēršanas koncertu.Koncertā piektdien, 21. oktobrī plkst. 19 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē piedalīsies piecas grupas, kuras piedalās šajā projektā, bet kuras ikdienā nav tik bieži izdevība dzirdēt un nekad vēl - vienkopus, portālam Diena.

lv norāda Lauskas pārstāvji. Izlase Sviests iznāk ik pārgadus un piedāvā pārskatu par aktuālo mūsdienu latviešu tautas mūzikā. Ceturtais izlaidums ir „pilns līdz malām” - tajā ieskaņotas 22 grupas un projekti, uzsver Lauskas pārstāvji. Izlases _Sviests IV _atvēršanas koncertā piedalīsies grupa Pērkonvīri, kuras kodols ir pieredzējuši ritma meistari Mikus Čavarts, Tālis Gžibovskis un Artis Gulbis. Koncertā viņiem pievienosies arī lieliskā koklētāja Laima Jansone. Jauno grupu Tai tai vieno interese par somugru - līvu - latviešu skanisko mantojumu. Koncertā būs iespēja dzirdēt Julgī un Dāvi Staltus, Leanni Barbo un Ernestu Medeni.Grupa Vētras saites spēlē ambientu instrumentālu mūziku, kuras galvenais akcents ir Latvītes Podiņas elektriskā kokle saspēlē ar Ģirta Pavēņa ģitāru. Grupa atkāpjas no ierastajiem priekšstatiem par to, kā jāskan etnogrāfiskam instrumentam. Savukārt grupas Trakula repertuārā ir gan viduslaiku, gan renesanses skaņdarbi, bet iedvesma tiek smelta arī no latviešu folkloras materiāla, piešķirot tam savdabīgu skanējumu. _Sviests IV _atvēršanas koncertā īpašu programmu būs sarūpējuši arī mūziķi no grupas Folkvakars un Austris Grasis, kurā spēlē tautas mūzikas cienītājiem labi pazīstami mūziķi Kristīne Kārkle - Puriņa, Edgars Kārkls, Gatis Valters un citi.Biļetes uz mūsdienu tautas mūzikas izlases Sviests IV albuma atvēršanas koncertu iegādājamas_ Biļešu servisa _kasēs vai www.bilesuserviss.lv.Pēc koncerta paredzēta tikšanās un sadancošana folkklubā Ala Pagrabs, Vecrīgā, Smilšu ielā 16.

Top komentāri

apokaliptiskais
a
"Sviestamušas efekts"_ izdomāju šito pirms vairākām dienām, bet tagad neredzu kur fans ir.... vienalga.... par cik neviens cits nekomentē... Vsp tautas mūzika ir pati galvenā mūzika .... daudz galvenāka par blūza kvadrātu.... tomēr kāpēc neviens nekomentē?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja