Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jāzepa Vītola 6. starptautiskajā kordiriģentu konkursā saņemti pieteikumi no 22 valstīm

Rīgā, no 22. līdz 26. oktobrim norisināsies Jāzepa Vītola 6. starptautiskais kordiriģentu konkurss, kurā pieteikušies dalībnieki no 22 valstīm, informēja konkursa pārstāve Nora Kalniņa.

1. jūnijā noslēdzās pretendentu pieteikšanās konkursa priekšatlasei, kurā saņemts konkursa vēsturē lielākais pieteikumu skaits - 47 pretendenti no 22 valstīm: Slovēnijas, Somijas, Krievijas, Austrijas, Lietuvas, Dānijas, Vācijas, Apvienotās Karalistes, Ukrainas, Kanādas, Taivānas, Itālijas, Dienvidkorejas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Brazīlijas, Ungārijas, Japānas, Šveices, Zviedrijas un Latvijas). Divi no pretendentiem pieteikušies atkārtoti un iespējams startēs konkursā otro reizi, ko pieļauj noteikumi, ja vien neesi bijis 1. vietas ieguvējs un joprojām atbilsti vecuma ierobežojumam līdz 30 gadiem.

Līdz 1. jūlijam notiks visu iesūtīto video materiālu atlase, kuras laikā komisijai būs jāpavada vairāk kā 12h vērtējot konkursantu muzikālo veikumu un izvirzot labākos, kas saņems uzaicinājumu braukt oktobrī uz Rīgu un startēt konkursa I kārtā.

Konkursu trīs kārtās vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā būs pieci pasaulē zināmi diriģenti un mūzikas speciālisti. Uz otro kārtu tiks izvirzīti astoņi dalībnieki, kam būs iespēja strādāt ar Latvijas labākajiem profesionālajiem koriem, savukārt finālā startēs četri veiksmīgākie diriģenti, kas konkursa pēdējā dienā gatavos orķestri, kori un solistus noslēguma koncertam. Visas konkursa kārtas ir publiskas; pirmās divas norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akademijā (JVLMA), fināls – Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Jāzepa Vītola 6. starptautiskais kordiriģentu konkurss ir apliecinājums augstajai Latvijas kora kultūrai un diriģentu sasniegumiem pasaules mērogā. Šis konkurss iezīmēs arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 100. jubileju. Konkurss notiks sadarbībā ar Latvijas profesionālajiem koriem un JVLMA jaukto kori un simfonisko orķestri. Starptautiskais jauno kordiriģentu konkurss norisinās ik pa četriem - pieciem gadiem, ir nozīmīgs šāda līmeņa konkurss Baltijā un tas pulcē jaunos diriģentus un kormūzikas fanus no visas pasaules.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja