Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

JVLMA simfoniskais orķestris muzicēs diriģenta Normunda Šnē vadībā

Sestdien, 2. decembrī, plkst.16 JVLMA Lielajā zālē Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris aicina visus mūzikas interesentus uz savu nākamo koncertu, kurā orķestris muzicēs kopā ar šarmanto jauno solisti, flautisti Egiju Sproģi-Orehovu lieliskā mūzikas pazinēja, obojista un diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Koncerta programmai šoreiz izvēlēti divi absolūti dažādi simfoniskās mūzikas opusi - Vīnes klasicisma pārstāvja Jozefa Haidna 100. simfonija Militārā Sol mažorā un izcilā 20. gadsimta armēņu komponista Arama Hačaturjana Koncerts vijolei ar orķestri (versija flautai ar orķestri).

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā.  Biļetes cena - 5 eiro; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – 3 eiro.

"Jaunajiem mūziķiem Haidnu spēlēt ir "veselīgi", savukārt Hačaturjana koncerts ir ļoti ekspresīvs, virtuozs un skaists. Armēņu tautas melodijās balstīts, ar bagātīgu orķestra sastāvu, kas piešķir skanējuma krāšņumu. Esmu ļoti iepriecināts par Egijas solospēli, jo koncerts flautas versijā ir īsts izaicinājums, tas prasa lielu fizisku izturību, iespējams, tieši tādēļ ir reti atskaņots. Šie opusi uzstāda saviem interpretiem augstas prasības mūzikas stilistiskās izpratnes, izpildītāju mākslinieciskās atbildības un ansambļa muzicēšanas kultūras ziņā. Tomēr blakus tīri pedagoģiskiem mērķiem šī koncertprogramma klausītājiem sola tikšanos ar diviem mūzikas šedevriem, kas pārstāv ļoti atšķirīgus laikmetus un neapšaubāmi ir mākslas virsotnes ar gandrīz 150 gadu atstatumu," par programmas izvēli saka diriģents Normunds Šnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja