Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Karmena spēlē akordeonu. Ierakstu kompānija Deutsche Grammophon izdod Ksenijas Sidorovas albumu

Piektdien, 3. jūnijā, slavenākā klasiskās mūzikas ierakstu kompānija Deutsche Grammophon izdod Latvijas akordeonistes Ksenijas Sidorovas albumu Carmen

Ksenija Sidorova ir trešā Latvijas mūziķe, kura parakstījusi līgumu ar Deutsche Grammophon. Kopš 2007. gada šī firma izdod mecosoprāna Elīnas Garančas ierakstus, kopš 2015. gada – diriģenta Andra Nelsona ieskaņojumus. 1898. gadā dibinātā Deutsche Grammophon ir vecākā joprojām eksistējošā ierakstu kompānija pasaulē, tā ietilpst lielākajā globālajā mūzikas korporācijā Universal Music Group.

Sadarbība ar Deutsche Grammophon ir prestiža un kvalitātes zīme. Klaudio Abado un Marta Argeriha, Daniels Barenboims un Leonards Bernsteins, Pjērs Bulēzs un Gustavo Dudamels, Anna Ņetrebko un Herberts fon Karajans, Anne Sofija Mutere un Maurīcio Pollīni, Grigorijs Sokolovs un Brīns Tērvels – tie ir tikai daži prominentākie Deutsche Grammophon «ģimenes locekļi», kuru pulkam piepulcējusies Ksenija Sidorova.  

Divus viņas iepriekšējos diskus laidusi klajā neliela britu ierakstu kompānija Champs Hill Records. Tie ir nopietni albumi, kuros iekļauti gan skaņdarbi, kas komponēti akordeonam, gan pārlikumi.

Ksenijas Sidorovas albums, kuru izdod Deutsche Grammophon, ir veltīts Žorža Bizē Karmenas tēmām jaunos aranžējumos, kuros ieskanas latino un Austrumu mūzikas motīvi. Disks ierakstīts Berlīnē, Stambulā un Londonā kopā ar viesmāksliniekiem, grupu Nuevo Mundo un Stambulas filharmonijas orķestri Borusan diriģenta Sašas Gēcela vadībā.

Deutsche Grammophon viceprezidente Ūte Feskē sarunā ar KDi uzsver: "Ksenija ar savu muzikalitāti un personības šarmu spēj piesaistīt visplašākā klausītāju spektra uzmanību. Tie nav tikai tie, kuri interesējas par klasisko mūziku."

Ierakstu kompānija cer realizēt vismaz 10 000 albuma Carmen eksemplāru. Ūte Feskē piebilst, ka par perspektīvākajiem tirgiem uzskata Vāciju, ASV, Lielbritāniju un Franciju.

Ar Kseniju Sidorovu parakstītais līgums paredz vairāku albumu izdošanu. Nākamais varētu būt veltīts krievu mūzikai, tas varētu iznākt nākamā gada otrajā pusē.

Sadarbība ar Deutsche Grammophon mūziķiem nodrošina aktīvu publicitātes un mārketinga kampaņu. Albuma izdošana nozīmē izpildītāju klātbūtni plašsaziņas līdzekļos un recenziju sadaļās.

27. maijā Deutsche Grammophon izdeva jaunāko Andra Nelsona un Bostonas simfoniskā orķestra albumu, kurā iemūžināta Dmitrija Šostakoviča Piektā, Astotā un Devītā simfonija, kā arī mūzika no filmas Hamlets.

Jūnijā savu nākamo albumu Spānijā ierakstīs Elīna Garanča; disku paredzēts izdot gada nogalē. 

Albuma Carmen koncertprogrammu Ksenija Sidorova izpildīs Jūrmalas festivālā Dzintaru koncertzālē 13. jūlijā.       

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja