Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

KDi iesaka: Mīlestības injekcija un dzīves labirints

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Mīlestības injekcijas laiks

Šovakar, 21. maijā, Vīnē notiekošā 60. Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā ar desmito kārtas numuru uzstāsies Latvijas pārstāve Aminata Savadogo ar pašas sacerēto kompozīciju Love Injected. Cerēsim, ka šī mīlestības injekcija būs pietiekami iedarbīga un Aminatas priekšnesums uzrunās gan Eiropas skatītājus, gan žūriju, un viņa kvalificēsies finālam, kas notiks 23. maijā. Šovakar Aminatai būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas mūziķiem. Šogad konkursā piedalās 40 valstu. Eirovīzijas pusfinālu 21. maijā un finālu 23. maijā varēs vērot tiešraidē LTV, www.ltv.lv un www.lsm.lv.

Eirovīzija Tiešraidē no Vīnes 21., 23.V plkst. 22 www.eirovizija.lv

Atbilde mūža garumā

Režisore Ināra Slucka Nacionālajā teātrī iestudējusi mūsdienu franču dramaturga Žoela Pomrā lugu Šis bērns. Vecāki, laizdami pasaulē bērnu, palaiž pasaulē arī jautājumus sev – vai es pareizi audzinu, vai esmu pietiekami labs, vai ar savu rīcību nenodaru pāri. Atbildes tiek meklētas mūža garumā. Šis bērns ļauj paraudzīties no malas uz dažāda vecuma bērnu un vecāku attiecību modeļiem mūsdienu Francijā un Latvijā.

Šis bērns Nacionālā teātra Aktieru zālē 26., 29., 31.V, 11.VI plkst. 18.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Mūzika

Dzintaru koncertzāles restaurētajā Mazajā zālē 21. maijā varēs dzirdēt stīgu kvartetu Artemis. 22. maijā notiks Ingas Šļubovskas, orķestra Sinfonietta Rīga un Rīgas Doma zēnu kora koncerts. 23. maijā – akordeonistes Ksenijas Sidorovas uzvedums Tango Stories.

Koncerti Dzintaru koncertzālē. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–65

Realitātes šķautnes

No 22. maija līdz 20. jūnijam Mūkusalas mākslas salonā notiks divas izstādes, katra savā veidā pievērsīsies realitātes netveramajām šķautnēm. Ata Jākobsona izstādi Dark Matter veido lielformāta ogles zīmējumi, instalācija un skaņas elementi. Rasas Šulcas gleznu izstādes Neviens neko neteica centrā ir cilvēku attiecības, kuras nereti ir grūti definējamas, bet sajūtamas, un tādēļ – reālas un klātesošas.

Izstādes Mūkusalas mākslas salonā 22.V–20.VI

Kamēr esam jauni

Latvijas Nacionālajā operā jauniešu koris Kamēr... atzīmēs 25 gadu jubileju. Programmā skanēs trīs īpaši šim notikumam radīti darbi, kurus kolektīvam veltījuši Ēriks Ešenvalds, Raimonds Tiguls un Geibriels Džeksons. Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Kamēr... galvenais diriģents Jānis Liepiņš. Pie pults stāsies arī kora dibinātājs un ilggadējs galvenais diriģents Māris Sirmais, diriģenti, kuri strādājuši korī – Ainārs Rubiķis, Inita Kamarūte, Mārtiņš Ozoliņš, Aivis Greters –, kā arī Latvijā pazīstami kordiriģenti, kuri savulaik dziedājuši korī – Līga Celma, Artūrs Ancāns un Kaspars Ādamsons. Koncerta režisore – Rēzija Kalniņa.

Koris Kamēr... LNO 25.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–35

Dzīves labirints

Ineses Galantes fonds piedāvā vācu teātra trupas Familie Flöz uzvedumu Infinita, kas 26. maijā notiks uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves. Tā ir izrāde bez vārdiem – aktieri maskās visas emocijas nodod, izmantojot kustību etīdes mūzikas pavadījumā. Iestudējums vēsta par pirmajiem un pēdējiem mirkļiem cilvēka dzīves labirintā. Stāstu caurvij filosofiskas pārdomas un smalks humors.

Infinita LNO 26.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–100 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja